Новините на фокус
Home » KO4 STORY » 7-годишната Дениз чисти по цял ден след наводненията: Два пъти само ревах, сега се радвам, че започвам училище
7-годишната Дениз чисти по цял ден след наводненията: Два пъти само ревах сега се радвам че започвам училище

7-годишната Дениз чисти по цял ден след наводненията: Два пъти само ревах, сега се радвам, че започвам училище

7-годишната Дениз чисти след наводненията: Два пъти само ревах, сега се радвам, че започвам училище

В ефира на bTV едно от пострадалите фамилии, останало без дом след наводненията в Царево, помоли за фургон. Той към този момент е доставен, а то изрази своята признателност към общината и всички хора.
Разказ на 7-годишната щерка на Донка Дренкова за претърпяното

В опит да се спасят 7-годишната Дениз и околните прекарват часове наред върху покрива на постройката, в която живеят баба ѝ и дядо ѝ.

7-годишната ДенизТя сега е изцяло необитаема. Цялото семейство, в това число и дребното момиченце, почистват сами след бедствието.

„След като мина това напрежение към мен, към този момент съм по-спокойна и не се тревожа от такива неща. Два пъти единствено ревах, в този момент доста се веселя, че стартирам учебно заведение, дори още през днешния ден желая да стартира“, показа момиченцето пред bTV. То също оказва помощ в разчистванията.

„Винаги оказвам помощ, тъй като тате след това ми дава парички“, споделя Дениз.

„Много мъчно, само че се оправяме някак си – лека-полека всеки ден се оправяме. Имаме потребност най-много от работна ръка, тъй като има още много работа. Тежка техника също – багери,

камиони. Всички съседи се молим да ни обезопасят реката и да създадат улици с отводнителни шахти и да не се случва това повторно “, разяснява Донка. Остава и рекомендацията водата от чешмите в града да не се пие.

Възрастен мъж от фамилията два дни след наводненията е получил инсулт и е настанен в болница.

Разчистване след наводнението в Царево„За нас като родители за две годишно момченце е доста значимо тук да бъде изчистено и дезинфекцирано. Водата мина на всички места през къщата, тя е ужасно мръсна – кална и фекална. Детенцето пипа на всички места, а по-късно си лапа пръстчетата. Сама се пробвам да почистя, само че е непостижимо“, споделя Кристине от прилежащата къща.

Бедственото състояние в Царево не престава, а Кризисният щаб заседава по какъв начин да продължи възобновяване.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?