Горещи новини

7 храни, които прочистват организма по-добре от всяко лекарство!

7 hrani koito prechistvat organizma

Струва си да помислите и да обърнете внимание на обикновените продукти, които почистват тялото много по-силно от всякакви лекарства и в същото време не могат да му навредят.

Какво да ядем, за да постигнем по-силно прочистване на организма?

Зеле

Зелето съдържа огромно количество диетични фибри, които свързват тежките метали и токсините и те се извеждат от червата. Освен това зелето има органични киселини, които имат положителен ефект върху храносмилането и стабилизират микрофлората.

Това обаче не е всичко. Съдържа доста рядък витамин U, който „убива“ опасни вещества и участва в синтеза на витамини и дори лекува язви.

Начин на употреба:  можете да хапвате прясно или кисело или дори под формата на сок.

Червено цвекло

Червеното цвекло е „чистач“ номер 1 за организма. Първо, цвеклото съдържа фибри, мед, фосфор, витамин С и редица полезни киселини, които подобряват храносмилането и убиват гнилостните бактерии в червата. Второ, съдържа липотропното вещество „бетаин“, което кара черния дроб да се отървава по-добре от токсините. И трето, цвеклото насърчава подмладяването на тялото благодарение на фолиевата киселина (образуват се повече нови клетки) и състоянието на кожата, косата и ноктите се подобрява.

Начин на употреба:  варено, в супа, на салата или под формата на сок.

Чесън

Само в една скилидка чесън се съдържат над 400 полезни компонента. Тези компоненти почистват кръвоносните съдове, намаляват нивата на холестерола в кръвта и убиват причинителя на рака на мозъка – клетките на мултиформения глиобластом! Компонентите на чесъна унищожават причинителя на стомашната язва – Хеликобактер! Те убиват глисти и дифтериен и туберкулозен бацил.

Начин на употреба:  най-добре пресни или пресовани.

Лук

Най-важното в лука са фитонцидите, които се съхраняват в етеричните масла. Фитонцидите убиват повечето бактерии и гъбички само за секунди. Освен това лукът помага за подобряване на храносмилането и усвояването на хранителните вещества и дори подобрява апетита. Лукът съдържа и огромно количество сяра, която неутрализира и унищожава „всичко вредно“.

Начин на употреба:  обикновено пресен, на салата или под формата на спиртна тинктура и козметична маска (при акне и акне).

Ябълки

Ябълките стабилизират работата на цялата храносмилателна система, благодарение на пектина и фибрите, които „свързват” отпадъците и токсините! Ябълките подобряват апетита, подпомагат производството на стомашен сок и облекчават запека. Освен това ябълките унищожават патогените на вирусите на грип А, дизентерия и Staphylococcus aureus.

Начин на употреба:  обикновено се консумират пресни и с кожата, може и под формата на сок и настъргана каша, под формата на компот.

Авокадо

Мнозина, за съжаление, не знаят свойствата на този „южен“ плод. Но напразно. Авокадото съдържа отлично вещество, наречено глутатион, което блокира много опасни канцерогени, като същевременно „разтоварва“ черния дроб. Освен това авокадото стабилизира нивата на холестерола в кръвта, подпомага храносмилането и снабдява тялото с кислород.

Начин на употреба:  Обикновено се консумира пресен, като сушен плод или като „масло“.

Червена боровинка

Червените боровинки са може би един от най-мощните природни антибиотици и антивирусни средства! Червените боровинки изчистват пикочния мехур и пътищата от опасни бактерии. Също толкова важно е, че боровинките помагат в борбата с образуването на ракови клетки, а също така почистват кръвни съсиреци и плаки в кръвоносните съдове.

Начин на употреба:  Червените боровинки се консумират пресни или като плодова напитка и сок или конфитюр.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "7 храни, които прочистват организма по-добре от всяко лекарство!"

Какво мислите?