Home » БЪЛГАРИЯ » 90-г. дядо Митко разплака България: Просто моля, който и когато ме види, да ме… СНИМКА
90-г. дядо Митко разплака България: Просто моля който и когато ме види да ме... СНИМКА

90-г. дядо Митко разплака България: Просто моля, който и когато ме види, да ме… СНИМКА

Софиянци сигнализираха за възрастен дядо, който изнемогва и му се налага да свири, за да припечелва по някой лев. Мъжът се грижи за съпругата си, трудноподвижната си дъщеря и внучката си, а пенсията му е едва 550 лева.

„Здравейте, драги Софиянци! Това е дядо Митко. Музикант, артист и художник. Дядо Митко навърши цели 90 години миналия месец. Всеки ден дядо Митко свири на своят акордеон на един от най-оживените булеварди в София, а именно бул. „Витоша“.

Дядо Митко София

Дядо Митко се грижи за своята съпруга, дъщеря и внучка, която все още е ученичка в 6-ти клас. Дъщеря му има проблем с краката и е трудноподвижна…

Сподели ми, че пенсията му не е голяма, но не се оплаква – цели 550 лв. Казва, че излиза да свири, за да може да изкара някой друг лев да закрепят положението…

„Не моля за много, просто моля, който и когато ме види, да ме поздрави – нека запазим човещината в хората“ – сподели дядо Митко.

Обръщам се към всички хора! Моля Ви, когато видите дядо Митко, оставете – лев, два. За работещите нищо не са в днешно време, но за дядо Митко е много!

Можете да го намерите сутрин и преди обяд на „Витошка“ точно до Лили дрогерия на една от пейките там! Благодаря Ви!“ – пише млад мъж в групата „Забелязано в София“.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?