Дойде ли уикенда винаги си мисля каква закуска да спретна, за да зарадвам малките и мъжа ми и да се съберем задружно всички на масата.
Цялото ми семейство обича печивата. И тук преди седмица научих много интересна рецепта за сиренки, която колегата ми ми сподели. Тези сиренки са толкова вкусни, че всеки, който ги вкуси за първи път, казва, че не е ял нещо по-добро в живота си.
И ние от КОЧ потвърждаваме!
Подготовката на сиренките с извара е доста проста, а яденето им е истинско удоволствие. Особено сутрин, с кафе или чай. И днес, изданието ни ще ви сподели супер рецепта за вкусни сиренки с пълнеж от извара в сос от сметана. Просто се топят в устата ти!
СЪСТАВКИ НА ТЕСТОТО
350 гр. брашно
3 гр. суха мая
100 гр. мляко
50 гр. захар
50 гр. маргарин (или масло)
70 гр. заквасена сметана
щипка сол
СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ
0,5 кг. извара
100 гр. захар
1 яйце
СЪСТАВКИ ЗА СОС
200 грама заквасена сметана
1 супена лъжица захар
ПОДГОТОВКА
Загрейте млякото в чаша. Маята се разтваря в него и се добавя половин чаена лъжичка захар, разбърква се добре. След това се добавят 3 супени лъжици брашно, разбърква се до гладкост. Оставете сместа да се затопли половин час, така че дрождите да се активират
В удобен контейнер, пресейте брашното през сито и комбинирайте със сол и захар, разбъркайте. След това добавете към брашното смес от маргарин при стайна температура и заквасена сметана.
Смесете всичко.
Замесете средна консистенция на тестото (не много стегнато, но не прекалено меко).
Покрийте тестото и го оставете на 15 минути. През това време брашното поглъща влагата, образува глутен и по-лесно се меси тестото.
Леко замесете пак и покрийте тестото и затоплете, докато се удвои.
Ако имате достатъчно време, сложете тестото и го пуснете за втори път. Ако няма време, просто продължете
Сега започнете подготовката на пълнежа. За да направите това разбъркайте изварата със захар и яйцето, докато стане гладка текстура. Ако пълнежът е прекалено влажен, можете да добавите малко количество брашно
Покрийте получената смес с опаковъчно фолио и оставете на масата при стайна температура
Разточете тестото в правоъгълник с дебелина 1 cm. Нанесете на него сместа с изварата, след което навийте тестото на ролка.
Нарежете ролката на парчета с желана дебелина. Горе долу 20 бройки да имате.
Покрийте тавичката с голям лист хартия за печене, а след това наредете отрязаните парчета. Покрийте ги с кърпа и оставете за 40 минути да поседят малко
Преди да ги изпратите във фурната, намажете ги отгоре с разбито яйце.
Изпратете във фурната, предварително затоплена на 200 градуса и печете до златисто- кафяво на 180 градуса.
За заливката смесете сметаната със захар. Веднага след изпичане намажете обилно със заквасена сметана, плътно покрийте сиренките и оставете да изстине напълно (или поне до топло).
Соленките са готови. Приятен апетит!
Сигурен съм, че всички ще се радват на тази божествена закуска !
Хареса ли ви тази статия? Споделете рецептата за вкусни сладкиши с приятелите си в социалните мрежи.
Be the first to comment on "Меки, пухкави, лесни и чудесни- новите сиренки, които са по-добри от всички закуски досега, които съм яла"