Home » ЗА ДАМИТЕ » Ето как да си направите домашен ябълков оцет по най-бързата и лесна рецепта!
Ето как да си направите домашен ябълков

Ето как да си направите домашен ябълков оцет по най-бързата и лесна рецепта!

Вярваме, че вече знаете колко е здравословен натуралният ябълков оцет и колко ползи има за тялото ви.

Той се използва главно в готвенето, но и за лечение на голям брой заболявания и болести. Често се препоръчва, тъй като е истински домашен лек.

Сега си представете колко много ползи ще ви донесе този домашен ябълков оцет, изработен от органични ябълки!

От Ко4 Ви разкриваме как да го направите:

Необходими продукти:

– Измити и настъргани ябълки – можете да ги нарежете на тънки филийки или ако искате по-бързи резултати, ги поставете в кухненски робот или пасатор.

– Вода.

– Малко захар, но няма да ви е нужна, ако добавите малко сладки ябълки. Захарта е необходима, за да започне ферментацията. Тя напълно изчезва в хода на получаване на ябълков оцет.

– Голям стъклен буркан – или по-малък пластмасов буркан. Ние използвахме по-малък пластмасов буркан.

– Марля или памук, за да го покриете.

Начин на приготвяне:

Настържете ябълките, сложете ги в пластмасовия буркан, добавете малко захар, залейте с вода и покрийте с марлята. Оставете на тихо място с постоянна температура около 20 градуса по Целзий. Най-доброто място е в мазето.

След седем до десет дни ще усетите миризмата на оцет в стаята, в която го съхранявате. Миризмата е много силна, така че няма да може да съхранявате сместа в кухнята или където и да е в апартамента. Ще трябва да бъде в мазе или в някакво друго мокро помещение.

След месец можете да го тествате. Опитайте оцета, уверете се, че е достатъчно силен. Ако установите, че е необходимо, прецедете сместа и изсипете оцета в стерилизирани бутилки.

Имате го! Току-що приготвихте един от най-здравословните продукти в собствения си дом. По този начин ще знаете точно какво консумирате.

Източник: Vesti168.com

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?