Когато душицата копнее за нещо сладичко, повечето предпочитат въздушни десерти, като например „Тирамису“.
За приготвянето му, обаче, не всяка домакиня има време и нужните продукти. Но не тъгувайте, приготвили сме ви страхотна рецепта за един прекрасен десерт, който се приготвя до 100 пъти по-бързо от италианското лакомство. А вкусът е просто… ммм.
Бабината непечена торта с ванилов крем – пести ви време и пари. По никакъв начин не отстъпва на традиционните деликатеси от пекарната!
Продукти:
340 мл прясно мляко
250 мл сметана
3 с.л.
захар
2 с.л. царевично нишесте
1 жълтък
2 гр. ванилия
500 гр. бисквити
220 гр. пудра захар
50 гр. масло
3 с.л. какао
щипка сол
Приготвяне:
Пригответе крема. Смесете 125 мл. прясно мляко и 125 мл. сметана с нишестето, захарта, жълтъка и ванилията. Изсипете останалото мляко и сметана в тенджера и оставете сместа да заври. Изсипете нишестената смес във врящото мляко на тънка струя, като разбърквате непрекъснато. Получената смес върнете на огъня и оставете да заври. Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете крема от котлона и охладете.
На дъното на формата поставете на ред бисквити.
Върху тях – слой от крема.
Редувайте така пласт бисквити и пласт крем. По желание, може да поставите между слоевете нарязани плодове, като например банани.
Глазурата може да купите, но може да я направите и сами. Смесете 6 супени лъжици прясно мляко, пудрата захар, какаото, маслото и щипка сол. Разбийте с миксер.
Изсипете глазура върху тората и я забравете в хладилника за няколко часа.
Направо божествено!
Be the first to comment on "100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем – бързо, евтино и божествено вкусно!"