Горещи новини

Снощи направих месцето по този начин с кашкавалче и краставичка и стана мозък направо, топеше се в устата

Снощи направих месцето по този начин с кашкавалче

Едно малко по- различно ястие, което ще разчупи еднообразието у дома ви, а най- хубавото е, че не е никак сложно и не отнема много време

Има продукти, с които дори най-простото ястие ще бъде достойно за майсторска маса. Едно от тях е свинското месо. Достатъчно е да добавите портокал или сини сливи, за да направите любимото си месо още по-сочно, вкусно и по-ароматно. Картофите, макароните и гъбите ще направят ястието невероятно задоволително. А сладко-кисел сос ще превърне свинското месо в изкушение за всичките ви сетива

И макар че свинските рулца с краставица и кашкавал са по-скромни и бюджетни варианти от горните, вкусът им не е по-лош. Хубаво е, когато имате нещо, което да замени обичайното ястие, без да харчите излишни пари в кухнята и да не се уморявате много.

Съставки

свинско месо 500 g
кисели краставици 2-3 парчета
кашкавал 100-130 g
Лимонов сок 2 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус

Подготовка

Измийте месото. Изцедете го. Нарежете го на тънки слоеве. Поставете ги между фолио и начукайте добре. Сложете пиперче, лимонов сок. След това, сложете в една купа и оставете настрана, за да ги мариновате за половин час.

Нарежете всяка краставица на четири парчета. Кашкавалът нарязан на малки парчета. Посолете месото и сложете пак черен пипер, може да добавите подправки по ваш вкус.
рецепта със свинско

рецепта със свинско
Вземете 1 парче месо. Разстелете го на дъска за рязане. Поставете кашкавала и краставицата  както е показано на снимката

Завийте на ролка. Увийте с готварски конец. Ако няма специална нишка, просто закрепете с клечки за зъби.
Загрейте олиото. Леко запържете от двете страни.

рецепта със свинско
Задайте температурата на фурната 180 ° С. Наредете ролките в тавичка. Печете във фурната за още 12 минути.

рецепта със свинско

Ако рецептата ви е харесала, споделете я с вашите приятели!

 

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Снощи направих месцето по този начин с кашкавалче и краставичка и стана мозък направо, топеше се в устата"

Какво мислите?