Неповторимият топъл бял хляб от селската фурна…

Неповторимият топъл бял хляб от селската фурна…

Ммм как ухаеше селският хляб! Израз, който често си спомняме, когато вкусваме от насъщния.

Всички от нас /или поне поколението до 80-90-те си спомняме за аромата, топлината и чудният вкус когато ни изпращаха до фурната…а когато си откъснехме една коричка, после средичка и докато се приберем половината комат вече го нямаше… Помним го още!

Ето какво споделя един бивш майстор-пекар:

Технологията за направа на хляба не е много по-различна от тази преди години, но суровините са се променили.

Днес основният продукт брашното е почти изкуствен, със сух глутен и химии за отпускане при замесване, пшеницата в у нас масово е фуражна, защото е евтина.

Добавят се в брашното заместители и така ядем боклуците, а хубавата пшеница заминава за износ, защото е изгодна, сортовете пшеница също са генно-модифицирани или подобрени.

Оттам идат и болестите – алергии, диабет и кръвно, така че не се заблуждавайте на много малко места може да се намери истинския хляб който го помним всички.

А Вие помните ли истинският вкус на хляба от онова време?

Източник: Опознай България

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Неповторимият топъл бял хляб от селската фурна…"

Какво мислите?