Home » СВЯТ » LADA превзема Европа с новият джип Vision 4X4 (СНИМКИ)
LADA превзема Европа с новият джип

LADA превзема Европа с новият джип Vision 4X4 (СНИМКИ)

Кросоувърът LADA 4×4 от новото поколение, над което работи АВТОВАЗ, може да предизвика интереса на чуждестранните автолюбители, видя КОЧ.

Компанията изучава възможното търсене на джипката в  Западна Европа, заяви президентът на АВТОВАЗ Ив Каркатзанис.

LADA VISION 4X4Както отбелязва британското Autocar, като цяло LADA няма планове за мащабно „връщане в Европа“. Причината са все по-строгите екологични изисквания в страните от ЕС, както и нежелателната конкуренция с марката Dacia, която е партньор на Renault в макрорегиона.

Но, както съобщи Каркатзанис, руската компания може „да обсъди има ли интерес към конкретни модели“, например към наследника на LADA 4×4, който се очаква в 2022 г.

Всъщност АВТОВАЗ присъства на западноевропейския пазар и според пресслужбата на компанията автомобили LADA се продават в Германии и Австрия.

На Московския международен автосалона – 2018 АВТОВАЗ представи концептуалния кросоувър LADA 4х4 Vision, който въплъщава в себе си фирмената дизайн концепция. Но серийната LADA 4×4 може да има различен облик от този, който беше представен на автосалона в Москва, твърдят осведомени източници.

Развитието на износа е една от приоритетните задачи на АВТОВАЗа. В момента автомобили LADA се изнасят в повече от 30 страни. Най-популярни са семействата LADA 4х4 и LADA Vesta.

През април 2018 г. новите модели LADA Vesta SW и LADA Vesta SW Cross постъпиха в продажба на европейския пазар. В европейските страни те са с комплектации Comfort и Luxe с двигател 1,6 л с ръчна или автоматична скоростна кутия.

Двата нови модела са сертифицирана в съответствие с изискванията на ЕС за сигурността и екологията и отговарят на стандарта „Евро-6“.

Източник: auto.blitz.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?