Home » ЗА ДАМИТЕ

ЗА ДАМИТЕ

Смесете сода за хляб с пудра захар и имате решение веднъж завинаги за мравки, паяци и хлебарки

Смесете сода за хляб с пудра захар и имате решение веднъж завинаги за мравки паяци и хлебарки

Комари, мравки, хлебарки, паяци – много хора се отвращават от тези малки „наематели“ и търсят ефективни начини да се отърват от тях. Въпреки че може да изглежда като невъзможна мисия, можете да се отървете от тях по един прост начин, с помощта на съставки, които повечето от вас имат у дома. От Ко4 винаги държим на екологичните начини за справяне ...

Read More »

Каква важна СТЪПКА ВИ ЧАКА в живота: какво видяхте първо – жена, дърво, птица или Слънцето на снимката?

Каква важна СТЪПКА ВИ ЧАКА в живота: какво видяхте първо - жена дърво птица или Слънцето на снимката?

Чудили ли сте се някога какво ви очаква бъдещето? Какви събития и промени могат да се случат в живота ви? Какви решения и действия ще трябва да вземете? Може би искате да промените нещо в кариерата, личния живот или здравето си? Или просто обичате тестовете и искате да научите нещо ново за себе си? Ако да, тогава този тест е за вас! Ще ви помогне ...

Read More »

Слагаш колкото грахово зърно – гони мравките и листните въшки без използването на химикали. Ето го моят начин:

Слагаш колкото грахово зърно - гони мравките и листните въшки без използването на химикали. Ето го моят начин:

Поддържането на градината не е лесна задача, тъй като изисква постоянни грижи и внимание. Един от най-досадните проблеми, с които се сблъскват градинарите, са мравките и листните въшки. Те могат да причинят големи щети на растенията.  Обикновено, за да се отърват от насекомите, хората използват химикали, аз също направих това, но нищо не помогна. Тогава реших да се обадя на моя приятелка ...

Read More »

Проф. Рачев каза дали морската вода става вече за къпане

Проф. Рачев каза дали морската вода става вече за къпане

„Дали времето ще се оправи зависи от това, кой какво влага в това. Моите приятели от агро бизнеса искат дъждове, а тези, които искат да плажуват иска да е ясно. Мисля, че ще се търси да е средно. Над Западна България през следващите дни ще вали, докато на изток ще е слънчево и топло. 23 градус в средата на месеца“, ...

Read More »

Летният коктейл на Гала против бръчки

Летният коктейл на Гала против бръчки

Тв водещата Гала, която в последните години е извор на съвети за разкрасяване и младост, сподели с последователите си в социалните мрежи своето ново откритие. Звездата всеки ден приемала домашно приготвен коктейл за свежа и озарена кожа. Продуктите за приготвянето на 2 големи напитки са: 1 чаша нарязан ананас (замразен или пресен), 1 чаша нарязано манго (замразено или прясно), 2 ...

Read More »

Сладко отмъщение в Черешката: Виктор си го върна мръсно на Станислав

Сладко отмъщение в Черешката: Виктор си го върна мръсно на Станислав

Битката за победа между бившите вече съотборници в Хелс китчън продължава с пълна сила в „Черешката на тортата“, под зоркия поглед на шеф Манчев. Всички с нетърпение очакваха вечерта на победителя Станислав и той наистина не ги разочарова. Всички бяха възхитени от менюто, което им предложи перничанина, но винаги има едно „но“. Всички му старания пропаднаха с отнетата му от ...

Read More »

Моите вкъщи баница не признават, ако не е с мръвка! С тази рецепта за Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:

Моите вкъщи баница не признават ако не е с мръвка! С тази рецепта за Бюрек с кайма им вземам акъла и мъркат като котенца:

Ние, българите, традиционно предпочитаме нашенската си баница със сирене. Но има още толкова много неща, с които може да напълните корите за баница – спанак, праз, ориз, картофи и особено месо! Именно последното използвахме като вариант за днешното ни предложение за обилна и питателна закуска за цялото семейство. Невероятно вкусен Бюрек с кайма, който ще погали всичките ви сетива с ...

Read More »

Ягодова торта в тенджера – обожавам я, защото не цапам излишни съдове! Звездна вкусотия:

Ягодова торта в тенджера - обожавам я защото не цапам излишни съдове! Звездна вкусотия:

Няма човек, който да не обича бързите летни сладкиши. По рецепта на читателката ни Саня пригответе този освежаващ ягодов сладкиш, който не изисква включване на фурната, а се приготвя в тенджера. Цялата процедура ще ви отнеме около 10 минути и сами ще се убедите колко добър е вкусът. Ето какво ви трябва, за да опитате тази невероятна Ягодова торта в тенджера: ...

Read More »

Зеленият конец срещу магии на ръката е по-силен от червения

Зеленият конец срещу магии на ръката е по-силен от червения

Когато става въпрос за носене на амулет, завързан като талисман на ръката или закачен някъде в дома, винаги се сещаме за червения конец. Оказва се, че той не е най-силният и не бива да се пренебрегва силата на други цветове. Болшинството хора не знаят какви са възможностите на зеления конец, който също може да се носи завързан на ръката като ...

Read More »

РУБИНЕНО сладко от ягоди – без грам консерванти, а плодовете са цели и не кашкави. Перфектна рецепта:

РУБИНЕНО сладко от ягоди - без грам консерванти а плодовете са цели и не кашкави. Перфектна рецепта:

Сладкото от ягоди е сред любимите сладка във всяко семейство, а безспорно най-вкусно е в комбинация с палачинки. Естествено, няма по-хубаво от домашното сладко, особено ако може да го приготвите за по-малко от 1 час. Рецептата на Виолета не съдържа консерванти и е с трайност няколко месеца (може да добавите консервант, за да издържи повече), но по тази рецепта се приготвя ...

Read More »

Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица: лиги текат край фурната, докато се пече!

Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица: лиги текат край фурната докато се пече!

Всички обичат пилешкото месо, не само защото е вкусно, но и защото се приготвя много по-бързо от всички други видове месо. А ако задушите бутчетата на пилето в сос от вино и горчица, ще получите най-вкусното и сочно месо, което сте правили. Ако не можете да си представите обяда без месо, но все пак искате да е здравословен и вкусен, ...

Read More »

Цяло лято го правя и никога не ни стига! ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД БЕЗ яйца и без варене – рецепта на Божана:

Цяло лято го правя и никога не ни стига! ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД БЕЗ яйца и без варене - рецепта на Божана:

„И вие ли умирате за порция вкусен домашен сладолед?“, пита Божана, която представи тази невероятно добра рецепта, която просто няма недостатъци. Той е прост, вкусен, лесен за приготвяне, така че колкото и често да го приготвяте, никога няма да ви омръзне. Класическите рецепти обикновено се приготвят с кондензирано мляко, което рядко се среща в магазините и за приготвянето му трябва ...

Read More »

Пресни картофки на фурна: Малък трик и стават хрупкави, все едно сте ги пържили! По-вкусни от месото:

Пресни картофки на фурна: Малък трик и стават хрупкави все едно сте ги пържили! По-вкусни от месото:

Пресните картофи са една от най-вкусните храни, които се поднасят като предястие или като гарнитура към основното ястие. Вървят добре с месо, особено ако са хрупкави и сочни. Сезонът на младите картофи е в разгара си, предлагаме ви да ги приготвите по рецептата на Елена, като тя сподели своя малък трик, за да станат сочни и хрупкави. Печените картофи не винаги излизат ...

Read More »

Рецептата за пилешката супа на Линда Петкова, която тя взе от тъща си

Рецептата за пилешката супа на Линда Петкова която тя взе от тъща си

Съпругата на бившия премиер и лидер на „Продължаваме промяната” – канадката Линда Макензи-Петкова, издаде своя книга, озаглавена „Кулинарният свят на Линда Петкова“. Томчето, богато илюстрирано и добре оформено, е с цена 32,90 лв. и вече е по книжарниците. Рецептите, включени в сборника, са наистина вкусни и изглеждат сравнително лесни за изпълнение, увери се Lupa.bg. Предлагаме ви едно от включените в ...

Read More »

Само ние я правим с картофи – истинската мусака с патладжани е нещо уникално! Божествен вкус:

Само ние я правим с картофи - истинската мусака с патладжани е нещо уникално! Божествен вкус:

Мусаката е сред най-известните балкански ястия. Има я в гръцки, турски и… български вариант. Типично нашенският вариант на мусака е с кайма и картофи, а само можем да гадаем защо последните са добавени в рецептата – може би за „икономия“ на материал или за да я направим по-хранителна, кой знае. Няма спор, че това е изключително любимо ястие на малки ...

Read More »