За вкусни и сочни ребърца, които се отделят от костите и в същото време имат неустоим вкус – най-голямата заслуга е на маринатата.
Това е рецептата за най-сочните ребърца, която бие всички рекорди. Ето какво ви трябва:
Най-вкусните и сочни ребърца на скара
Продукти:
Свински ребърца с повече месо. Парчето месо, което използвах е 3,5 кг.
Първо изтрийте излишната вода от месото, след което го посолете със сол
Първа марината:
- 10 скилидки чесън
- 3-4 ч.л., сол
- черен пипер
- розмарин
- 50 мл олио
Смесете всички съставки в хомогенна маса. Завийте маринованото така месо в хартия за печене и след това в алуминиево фолио и го оставете в хладилника за поне 5-6 часа.
Отпочиналото месо се пече във фурната на 180 градуса за 1 час и 30 минути.
Втора марината:
- 150 гр. гъст доматен сос (аз използвах салса сос)
- 1 с. л. олио
- 2 с. л. соев сос
- 1 с. л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Извадете ребрата от фолиото, наредете ги върху решетката на скарата, намажете го с втората марината и го върнете на скарата. Намажете едната страна и печете 20-25 минути. След това се обръща, отново се намазва и отново се пече 20-25 минути на 180 градуса.
Да ви е сладко!
Be the first to comment on "Цялата тайна е в маринатата! Ето как стават най-вкусните ребърца на скара – рецептата бие всички рекорди:"