Горещи новини

Арестуваха Лютви Местан след кървавата катастрофа край Маказа

Арестуваха Лютви Местан

Грозят го до 6 години при обвинение за смъртта на бебето, научи ko4

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е арестуван след тежката катастрофа край Маказа, при която загина 6-месечно бебе.

Следващите 24 часа Местан ще прекара зад решетките на полицейското управление в Кърджали. Преди това той е бил в болница за изследвания, но лекарите са преценили, че не е нужно да остава под лекарско наблюдение.

Зверският инцидент стана днес в ранния следобед по пътя за ГКПП Маказа. Колата, шофирана от Местан, влиза в главния път от разклонение на с. Загорско и засича движещ се с предимство автомобил, в който е пътувало семейство. Зад волана на возилото е бил Юсеин Ахмед, с него били съпругата му и двете им деца. При удара колата им изхвърча в близкото дере. Едното от тях – 6-месечно бебе загива на място. Майката, 10-годишното му братче и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ в Кърджали Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на партията му е спрял на знак СТОП преди да излезе на главния път.

„Тъкмо зави и за секунди… един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше… не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на знак Стоп, огледа се, гледа наляво, надясно и след това потегли“, разказа Мустафа Исмаил пред bTV.

Окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов обясни, че има образувано досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост и причиняване на смърт на едно лице. Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Срещу Местан все още няма повдигнато обвинение. Ако бъде обвинен в това, Местан може да получи от 2 до 6 години затвор.

Флагман

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Арестуваха Лютви Местан след кървавата катастрофа край Маказа"

Какво мислите?