Новините на фокус
Home » СВЯТ » Бачкаторите на строежа изровиха стъклен ковчег. Избърсаха пръстта и трябваше да седнат! Шокиращи снимки!
Бачкаторите на строежа изровиха стъклен ковчег

Бачкаторите на строежа изровиха стъклен ковчег. Избърсаха пръстта и трябваше да седнат! Шокиращи снимки!

По времето на изкопни работи за строеж на нова сграда в университета в Сан Франциско работниците се натъкнали на изумителна находка – капсулован стъклен ковчег.

Когато изчистили стъкления капак останали изумени!

Видели мумифицирания труп на малко русо момиченце с бяла плисирана рокля. Трупът бил толкова запазен, изглеждало сякаш момиченцето спи:

Никой не знаел коя е тя, но професорка в университета започнала детайлно проучване, а нейните открития били зашеметяващи.

През 19 век земята, на която днес е построен университета принадлежала на заможното семейство Кук, а името на момиченцето е Идит Хауърд Кук.

Тя е починала в края на 19 век от ужасна болест, и скърбящите й роднини са погребали балсамираното й тяло в запечатан стъклен ковчег – „модерна“ практика в тези години.

Детето е погребано в семейната гробница, но през 40-те години на 20-ти век земята е купена от университета, и гробовете на семейството са преместени на друго място. Малката Идит е била забравена!

Проф. Ъркинс даже открила и последния жив наследник на семейството – 82-годишния Питър Кук. Организирано е ново погребение, на което Питър е присъствал, и малката Идит е положена в нов обозначен гроб. Изумително, нали!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?