Горещи новини

Благодарение на тези правила, цветовете на мушкатото ще бъдат по-красиви от всякога след зимата: Рецепта от цветар!

Kak da se grijim za mushkatoto

Грижи за мушкатото на пролет

В края на февруари и началото на март, когато природата бавно се събужда, е време да събудим спящото мушкато от зимен сън и да ги подготвим за цветния разкош.

Благодарение на тези съвети мушкатото ще ви радва с цялата си красота след зимния сън!

Мушкатото почива няколко месеца през зимата и ако не му осигурим светло и топло място, то няма да има време да се зареди с енергия. В резултат на това то няма да може да се подготви за летния сезон, така че няма да цъфти толкова богато.

Грижи за мушкатото на пролет

В края на февруари и началото на март то постепенно трябва да свикне със слънчевите лъчи, по-често поливане, може и да го подхраните.

Отстранете сухите листа, след това, ако е необходимо, отрежете стъблата с около 10 см.

Можете да оставите здравите резници да се вкоренят в хранителен субстрат на топло и светло място и след няколко седмици ще имате нови растения.

Не е необходимо всяка година да пресаждате мушкатото в прясна почва, достатъчно е да се прави на всеки 2-3 години.

След почистване, отстранете горния слой на почвата на дълбочина около 3-4 см и го заменете с прясна почва. След това полейте добре цветето и го поставете на светло място.

Ако през зимата сте съхранявали мушкатото без пръст, сега то трябва да бъде засадено в саксии.

След засаждането на растенията в прясна почва, те трябва да бъдат подрязани до 1/3. Подхранете ги след около месец, но не бива да ги изнасяте, докато не преминат последните сутрешни студове.

Най-доброто пролетно подхранване

Може да се изненадате, но най-доброто подхранване през пролетта е обикновеното мляко.

Разредете литър нискомаслено мляко в една кофа вода и полейте цветята.

Това подхранване допринася за буйния растеж.

Пожълтяване на листата

Най-честата причина за пожълтяването на листата е недостатъчното снабдяване с кислород в кореновата система. Това може да се дължи на тежка почва.

Всичко, което трябва да направите, е да вземете обикновена игла за плетене и да пробиете почвата до самото дъно на няколко места.

Такива пробиви служат като вид канали за навлизане на въздух в кореновата система.

Това аерира почвата. Освен това, излишната влага бързо се изпарява през тези канали, предотвратявайки гниенето на корените.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Благодарение на тези правила, цветовете на мушкатото ще бъдат по-красиви от всякога след зимата: Рецепта от цветар!"

Какво мислите?