Home » ЗДРАВЕ » Богородици с три ръце церят безплодие и наркомания
Богородици с три ръце церят безплодие и наркомания

Богородици с три ръце церят безплодие и наркомания

Исполините на Българското Възраждане Паисий Хилендарски и Софроний Врачански са коленичили пред една от най-чудотворните богородични икони в света.

Тя е известна като Троеручица, тъй като в обкова ѝ има трета ръка. През XIV век реликвата е донесена в Хилендарския манастир, където до ден днешен привлича поклонници от цял свят. Самият манастир е бил български за големи периоди от съществуванието си, а понастоящем е под сръбско управление.

В България има поне две чудотворни икони, повтарящи иконографския стил на атонската Троеручица. Те се славят, че лекуват и удължават живота на най-праведните хора. Най-известното чудотворно копие се намира в Троянския манастир „Успение Богородично“. Той е разположен на брега на река Черни Осъм, в село Орешак, на 10 километра от град Троян. Миряни разказват, че молитва пред реликвата помага за всякакви житейски проблеми.

Има сведения за хора, страдащи от безплодие, сдобили се с рожба скоро след черкуването си в обителта. Зависими към наркотици или алкохол люде са се избавяли от лапите на порока. Йеромонах Стефан сподели преди време, че Божията майка е изтеглила от лапите на порока и един наркоман, който сам дошъл да се покае.

Прелюбопитен факт гласи, че много хора откриват изгубени ценности и документи подир молитва пред Троеручицата. Друго чудотворно копие се намира в Арбанашкия манастир „Света Богородица“. Там свидетелствата за чудеса не спират да валят.

Богородица Троеручица 41-годишна жена на име Гергана П. споделя, че вследствие на възрастта и налегналите я хормонални проблеми не успявала да зачене. Случайно с мъжа ѝ се озовали в светата обител край Велико Търново.

Още щом жената прекрачила прага на девическия манастир, усетила някаква неведома енергия. Тя коленичила пред изображението на Божията майка с молитва да се сдобие с дълго чаканата рожба. Скоро тя е чута, защото Гергана ражда здраво момиченце.

Самата икона е уникална. Тя е обкована със сребро, като част от средствата са дарени от великотърновски търговец, чието дете оздравяло след молитва пред Божията майка. По обкова на различните елементи личат имената на дарителите.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?