Горещи новини

Бум на инфарктите на 3-ти април

Бум на инфарктите

Смяната на стрелките разболява сърцето. Близо 3 дни след като сменим времето се отчита бум на инфарктите, алармират специалисти.

Смяната от зимно към лятно часово време ще се случи точно на 31-ви март. Още по-зле на сърдечноболните хора действа и промяната в климата. И докато вчера и днес отчитахме рекордни жеги, то в петък прогнозата ни изненадва с кучи студ.

Това по традиция е последната неделя от месеца, а стрелките трябва да превъртим точно в 3ч. Макар това да е нещо, което се случва всяка година по 2 пъти, организмът ни продължава да се влияе негативно от промяната. Здравите хора се нуждаят от поне седмица, за да влязат в нормален ритъм, а за тези, които имат някои хронични проблеми, настройката може да отнеме и няколко седмици.

Проучване е установило, че в понеделника след смяната на часовото време броят на потърсилите спешна кардиологична помощ нараства с 50%.

Това най-често са аритмии, колебания на кръвното и силна гръдна болка.

От смяната не страдат само хората със здравословни проблеми, а и тези, които нямат никакви оплаквания. „Започваме да се чувстваме отпаднали, напрегнати, гневни, нетрудоспособни, сънливи. През този период правим много грешки и не работим качествено“, категоричен е психиатърът д-р Герев.

Източник: zdrave.to

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Бум на инфарктите на 3-ти април"

Какво мислите?