img
Home / KO4 STORY / БЪЛГАРИН изригна срещу управниците: Няма да ни убиете, ще си платите за всичко, за всеки откраднат лев…

БЪЛГАРИН изригна срещу управниците: Няма да ни убиете, ще си платите за всичко, за всеки откраднат лев…

/
/
/
3262 Views

Той си купи бучка „сирене от три лева“ и „един вчерашен хляб от 45 ст.“ Познах го още щом влязох в магазина.

Бил ми е учител. Не съм го виждал четвърт век, но ми се стори, че почти не се е променил. На касата бях зад него и наведох глава за да не ме познае, някак притеснен. Беше си заключил колелото до моето и когато излязох се заприказвахме. Помнеше ме, помнеше и брат ми. И… близо час разговор.

Пенсионирал се е преди десетина години. 325 лева за 40 години даскалство.

Има син и дъщеря, отдавна заминали за Германия. В началото не му тежало много, говорили по телефона и по скайп, но когато довели внуците му и осъзнал, че трудно се разбира с тях защото почти не говорели български му дотежало. Сега все по рядко ги пита дали ще си дойдат, защото го е страх, че наистина може да се приберат.

„Този град умира, тази държава умира, старите хора мизерстваме, но ме е жал за младите!“

Този човек, когото съжалих, всъщност той съжаляваше мен. За това, че живея в родината си. В една умираща държава. Този човек ме учеше на родолюбие, а сега ми казваше, че родината ми умира. Убиват я.

Та, на всички боклуци наричащи се „управници“ искам да кажа – МАЙНАТА ВИ! Няма да ни убиете. Ще си платите за всичко. За всеки прокуден българин, за всеки съсипан живот, за всеки откраднат лев, за всеки изяден вчерашен хляб, за всяко българско дете незнаещо български! За това, че превърнахте родината ни в държава на мафията.

Ще водим тази битка до край и ще ви видя в затворите. И внуците ми ще говорят български…

Георги Борисов Георгиев, Фейсбук

Източник: bulmedia

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

1 Коментари

  1. Да много е жалко за този човек? Но само той ли е?Такава е съдбата на почти всички т.н. „бедни“пенсионери, които получиха от „любимото“ ни правителство „традиционните“ по 40 лв. като Коледни добавки…А колко са безработните ,инвалидите, децата без родители?А емигриралите българи, които са оставили тук, родители, имоти, приятели.Трагедията е голяма….И виновните за това трябва да бъдат наказани, независимо ,че правната ни система не работи.Както се казва има и Видов ден!?!А според управляващите ни, живота се подобрява, доходите растат, а цените галопират и жизнения ни стандарт се срива с всеки изминал ден.Скоро няма да останат, кадърни работници и специалисти и нещата ще се влошатоще и още…Жалко за България???

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook