Горещи новини

Валери Симеонов: Продължавам с разследванията, ще довърша една интересна особа

Валери Симеонов- Продължавам с разследванията

И Валери Симеонов попадна под удара на скандала „Апартамент гейт“, разбра КОЧ.

Върховната касационна прокуратура е възложила на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от “СКАТ “ ООД, управлявано от народния представител Валери Симеонов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Вчера до главния прокурор постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от „СКАТ“ ООД, управлявано и представлявано от народния представител Валери Симеонов, като сделките са изповядани на нереално ниски цени.

Потърсихме Валери Симеонов, за да разберем неговата истина за изнесената информация.

– Очаквахте ли и вие да бъдете замесен в скандала „Апартамент гейт“, г-н Симеонов?

– Мене не могат да ме ударят, нито да ме замесят. Нямам никакви петна, никакви собствености. Става дума за фирмени сделки, които са проверявани стотици пъти, в това число и от НАП. Имам половин апартамент в бургаския квартал „Меден рудник“ и сега живея под наем.

– Откъде идва ударът срещу вас тогава? Дали има нещо общо с конфликта ви с министър Ангелкова или с изказването ви, че явно депутатите трябва да са клошари?

– Не мога да гадая. За първи път пред ПИК го казвам – в момента, в който се докопам до подалия сигнала срещу мене, ще го осъдя за лъжа. Тепърва ще видите какво ще става.

– Известен сте с острия си език и с чепатия си нрав. Ще продължите ли да правите разкрития?

– О, разбира се. Ще има разкрития. И то още утре. За интересна особа. Утре ще я довърша. Само гледайте!

– Коя е тази особа?

– Е, нека да оставим хората да гадаят. Да има изненада утре. А такава ще има, обещавам.

– Вие сте богат човек и това се знае отдавна. Какво очаквате да се случи тепърва с вас?

– Богата ми е фирмата. Прокуратурата бързо ще свърши работа по сигнала срещу мене. Защото всичко е проверявано, проверявано… Няма какво повече да се установи. И тогава идва чичко Валери, който ще започне да съди клеветниците.

– Скандалът „Апартамент гейт“ се превърна в сапунен сериал. Глави на висши политици от ГЕРБ падат като круши. Замесени бяха имената на президента Румен Радев и на лидерката на БСП Корнелия Нинова…

– Никой не бива да съди, ако не е кристално чист. Аз мога. Защото съвестта ми е чиста, знам какво имам. И дори съм купувал и на по-висока цена. Но президентът откъде накъде ще свиква КСНС например? Много ниско падна топката.

– Днес ПИК изнесе данни от близки до разследването, че Кирил Добрев е висшият партиен функционер от БСП, разследван от КПКОНПИ за евентуални корупционни схеми. Как ви се струва тази информация?

– Нямам информация за това. Изобщо не знам нищо. И не мога да го коментирам.

Интервю на Албена БОРИСОВА

ПИК

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Валери Симеонов: Продължавам с разследванията, ще довърша една интересна особа"

Какво мислите?