img

Васил Михайлов няма пари за операция на очите! Капитан Петко Войвода ослепял и краката го предали

/
/
/
3164 Views
loading...

Васил Михайлов не можел да си позволи да си направи операция на очите, макар да бил изгубил зрението си почти напълно, научи ko4.

Големият български актьор, който на 6 април ще навърши 81 години, имал катаракта, от която специалистите можели да го отърват само с едно завъртане на скалпела, както преди година спасиха от същата диагноза Стоянка Мутафова.

При екранният капитан Петко Войвода обаче нещата не стоят така. За интервенцията лекарите му поискали 2500 лева – сума, която не можел да покрие само с мизерната си пенсия. Въпреки че актьорът ветеран продължава да играе в някои постановки на Военния театър, хонорарите, които взимал, са символични, писа „Ретро“.

Основният му месечен доход е скандално ниската пенсия, която държавата му отпуска.

Преди две години Михайлов бе удостоен със специална пожизнена финансова награда. Ако не я беше отхвърлил гордо, той щеше да получава по 700 лева на месец. Бай Васо отказа да получи и приза „Икар“, който Съюзът на артистите му присъди за цялостно творчество. 80-годишният артист бойкотира присъдените му пари и отличия в знак на протест със случващото се в театъра и страната.

„Краката отдавна ме предадоха, но сега и очите“, споделя Михайлов, който в последните няколко години се придвижва из столицата задължително с помощта на бастун.

ХотАрена

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

1 Коментари

  1. Добър ден! Бих желала връзка с актьора моля от сърце. Мисля, че вместо да коментираме можем да направим благодарствена акция за гордостта на народа „Петко Войвода“. Моля свържете ме с него и ще споделя развитието на събитието с вас.

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!