Горещи новини

Васил Михайлов няма пари за операция на очите! Капитан Петко Войвода ослепял и краката го предали

Васил Михайлов няма пари за операция на очите! Капитан Петко Войвода ослепял и краката го предали

Васил Михайлов не можел да си позволи да си направи операция на очите, макар да бил изгубил зрението си почти напълно, научи ko4.

Големият български актьор, който на 6 април ще навърши 81 години, имал катаракта, от която специалистите можели да го отърват само с едно завъртане на скалпела, както преди година спасиха от същата диагноза Стоянка Мутафова.

При екранният капитан Петко Войвода обаче нещата не стоят така. За интервенцията лекарите му поискали 2500 лева – сума, която не можел да покрие само с мизерната си пенсия. Въпреки че актьорът ветеран продължава да играе в някои постановки на Военния театър, хонорарите, които взимал, са символични, писа „Ретро“.

Основният му месечен доход е скандално ниската пенсия, която държавата му отпуска.

Преди две години Михайлов бе удостоен със специална пожизнена финансова награда. Ако не я беше отхвърлил гордо, той щеше да получава по 700 лева на месец. Бай Васо отказа да получи и приза „Икар“, който Съюзът на артистите му присъди за цялостно творчество. 80-годишният артист бойкотира присъдените му пари и отличия в знак на протест със случващото се в театъра и страната.

„Краката отдавна ме предадоха, но сега и очите“, споделя Михайлов, който в последните няколко години се придвижва из столицата задължително с помощта на бастун.

ХотАрена

Твоят коментар

Сподели новината

4 Comments on "Васил Михайлов няма пари за операция на очите! Капитан Петко Войвода ослепял и краката го предали"

  1. Даниела Вълканова | 19.03.2019 at 16:29 | Отговор

    Добър ден! Бих желала връзка с актьора моля от сърце. Мисля, че вместо да коментираме можем да направим благодарствена акция за гордостта на народа „Петко Войвода“. Моля свържете ме с него и ще споделя развитието на събитието с вас.

    • Всички сте боклуци които защитавате известните личности нима ко вие се раболеете и нямате пари на тях им дреме умрете като кучета тога

  2. Задължително бих помогнала посочете Как, имам мечта да се срешна с този велик Българин!

  3. Людмила | 14.01.2020 at 21:35 | Отговор

    Във всички театри могат да се поставят кутии за дарение. Срам и позор този велик актьор да не може да се оперира поради липса на пари!

Какво мислите?