img

Васил Михайлов няма пари за операция на очите! Капитан Петко Войвода ослепял и краката го предали

/
/
/
2135 Views

Васил Михайлов не можел да си позволи да си направи операция на очите, макар да бил изгубил зрението си почти напълно, научи ko4.

Големият български актьор, който на 6 април ще навърши 81 години, имал катаракта, от която специалистите можели да го отърват само с едно завъртане на скалпела, както преди година спасиха от същата диагноза Стоянка Мутафова.

При екранният капитан Петко Войвода обаче нещата не стоят така. За интервенцията лекарите му поискали 2500 лева – сума, която не можел да покрие само с мизерната си пенсия. Въпреки че актьорът ветеран продължава да играе в някои постановки на Военния театър, хонорарите, които взимал, са символични, писа „Ретро“.

Основният му месечен доход е скандално ниската пенсия, която държавата му отпуска.

Преди две години Михайлов бе удостоен със специална пожизнена финансова награда. Ако не я беше отхвърлил гордо, той щеше да получава по 700 лева на месец. Бай Васо отказа да получи и приза „Икар“, който Съюзът на артистите му присъди за цялостно творчество. 80-годишният артист бойкотира присъдените му пари и отличия в знак на протест със случващото се в театъра и страната.

„Краката отдавна ме предадоха, но сега и очите“, споделя Михайлов, който в последните няколко години се придвижва из столицата задължително с помощта на бастун.

ХотАрена

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

1 Коментари

  1. Добър ден! Бих желала връзка с актьора моля от сърце. Мисля, че вместо да коментираме можем да направим благодарствена акция за гордостта на народа „Петко Войвода“. Моля свържете ме с него и ще споделя развитието на събитието с вас.

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!