img
Home / БЪЛГАРИЯ / Вижте с каква огромна заплата се уреди Кристалина Георгиева

Вижте с каква огромна заплата се уреди Кристалина Георгиева

/
/
/
751 Views
loading...

Шефката на Световната банка Кристалина Георгиева получава над половин милион долара годишно, узна ko4.


Кристалина Георгиева се уреди с рекордна заплата. Тя ще получава 45 000 долара месечно от 1 февруари – пише в. „Уикенд“. На тази дата ще стане временен президент на Световната банка, след като досегашният шеф – южнокорейският лекар и антрополог с американски паспорт Джим Йон Ким изненадващо се оттегли в първи дни на януари. Неговият мандат изтичаше чак през 2022 г. – отбелязва изданието.

Това означава, че тази сума Кристалина Георгиева ще получава всеки месец, докато се намери титуляр за поста. Годишно възпитаничката на УНСС съвсем законно ще прибира над половин милион долара. В момента българската икономистка е главен изпълнителен директор на банката и годишната й заплата е 411 хил. долара. Според запознати шеф на Световната банка може да не бъде номиниран скоро, още повече че решението е в ръцете на американския президент Доналд Тръмп, който в момента има доста вътрешнополитически главоболия.

По традиция шефът на Световната банка се номинират от САЩ, а на Международния валутен фонд – от Европа. Затова и постът президент на СБ по традиция се заема от американци, но по лично решение на Ким за негов временен заместник сега бе посочена Кристалина Георгиева, която има 17-годишна кариера в Световната банка – припомня седмичникът с най-голям тираж у нас.

razkritia.com

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!