Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Връзките проработиха! Пуснаха прокуроското синче от Перник под домашен арест (решението взето при закрити врата)
Връзките проработиха! Пуснаха прокуроското синче от Перник под домашен арест (решението взето при закрити врата)

Връзките проработиха! Пуснаха прокуроското синче от Перник под домашен арест (решението взето при закрити врата)

Софийският градски съд реши окончателно прокурорският син Васил Михайлов да бъде пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“, научи Ко4

Решението е взето днес на заседание при закрити врата.

Михайлов ще бъде следен дали нарушава мярката си чрез проследяваща гривна. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Тройният съдебен състав прие, че продължава да е налице обоснованото предположение, че е автор на престъплението, за което е подсъдим по НОХД № 1059/2023 в Софийски районен съд. Но поради дългия период на задържане, който вече е повече от 1 година, реалната опасност от извършване на престъпление е с намалял интензитет“, съобщават от СГС.

От съда допълват, че подсъдимият е на млада възраст и с чисто съдебно минало, има и установени по делото самоличност и адрес.

„Съдът счита, че следва да се намери точният баланс между преследваните от закона цели и правата на подсъдимото лице, още повече, че мярката за неотклонение „домашен арест“ се контролира чрез средствата за електронно наблюдение“, пише в определението.

Източник: БТВ

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?