Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Връхлита ни Ад от небето! В сила са кодове за урагани, градушки и изпепеляваща жега:
Връхлита ни Ад от небето! В сила са кодове за урагани градушки и изпепеляваща жега:

Връхлита ни Ад от небето! В сила са кодове за урагани, градушки и изпепеляваща жега:

Не ни стигаше адската жега през изминалите седмици, а синоптиците ни „зарадваха“ с нова апокалиптична прогноза за предстоящите дни.

Известният словенски метеоролог Марко Корошец отправи едно от най-сериозните предупреждения за задаващо се на Балканите опасно време , съобщават местните медии, предаде VESTI.

Корошец, автор на серия статии в метеорологичния портал heavy-weather.eu, прогнозира, че след многобройните пристъпи на бури със силен вятър, торнадо и градушка с големи размери в северна Италия, Словения, Хърватия и части от Сърбия, сега отново се задават сериозни проблеми с времето, включително едра градушка, тъй като още една силна фронтална вълна навлиза над прегрятата земя.

В Италия, в средната и централната част на Балканите се очакват бури с ураганен вятър, със силни гръмотевици, включително суперклетки с много едра градушка, торнадо и поройни валежи.

Особено внимателно трябва да се следят областите край Адриатическо море, където туристическият сезон е в разгара си, посочва той.

Средните температури ще бъдат с 10 до 12 градуса над нормалните, далеч над 30 градуса.

Максималните дневни температури се очаква да достигнат 40-46 градуса в Сърбия, Албания, Република Северна Македония, Румъния, България и Гърция.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?