Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » В ПАМЕТ НА МАЙКА СИ: Кристо помага на хора с говорни дефекти (ВИДЕО)
В ПАМЕТ НА МАЙКА СИ: Кристо помага на хора с говорни дефекти (ВИДЕО)

В ПАМЕТ НА МАЙКА СИ: Кристо помага на хора с говорни дефекти (ВИДЕО)

За загубите, които времето не може да излекува, каузата, която остава непреходна и кога музиката лекува – рапърът Христо Балабанов – Кристо.

Той загуби майка си преди 2 месеца след дълга борба.

„Беше тежко, но използвам нейната светлина, за да съм много по-силен, осъзнат и отговорен. Така имам сили да продължа нейното дело. Остана светлината ѝ и разбираш, че физическите неща, материалните, не остават. Само светлината може да влияе на истински хора с истински чувства и да променя съдби. Тя поправяше заекване на хора в драматични периоди от живота им“, разкри той.

Рапърът продължава помощта чрез логопедия, чрез обучени от майка му професионалисти.

„Имаме и фондове, които инвестираха в проекта, както и частни инвеститори, психолози и логопеди. В момента решаваме проблема със заекването. Говорният дефект е лечим при всякакви възрасти, в България този проблем имат около 100 000 човека. Обикновено не разбираме, че имат такъв проблем, защото не комуникират и изпадат в депресия. Ние не използваме медикамент и устройства, а само техники на дишане и говорене“, обясни Кристо.

И допълни, че има над 90% успеваемост в лечението.

Кристо сподели, че му предстои да направи песен с Лора Караджова, както и да създаде звукозаписна компания, която да открива таланти и да ги изкарва на световната сцена, предаде НОВА.

Вижте повече във видеото:

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?