Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Гъмов имал две тежки раздели, ето какво сподели актьора
Гъмов имал две тежки раздели, ето какво сподели актьора
Гъмов имал две тежки раздели, ето какво сподели актьора

Гъмов имал две тежки раздели, ето какво сподели актьора

Преди алкохолът да го съсипе, актьорът Станимир Гъмов е изглеждал доста по-различно, видя HotArena. От няколко години 44-годишният комик бавно, но сигурно потъва в бездната на спиртните напитки и това се е отразило пагубно не само върху визията му, но и върху личния му живот и служебните му ангажименти. Малцина искат да работят с него, а преди време той дори бе отстранен от Кукления театър. След протест на колегите му, че идва доволно почерпен рано сутрин и играе пиян пред хлапетата, Гъмов бе освободен, но впоследствие ръководството на театъра го върна.

Като ученик в старозагорската френска гимназия „Ромен Ролан” Станимир бил пълен отличник. Баща му Иван и втората му майка Румяна, която го е отгледала, работели на смени, а в осми клас бъдещия актьор се поддал на първия си порок – цигарите. Под влиянието на своя съученик Стефан Вълдобрев се запалил по театъра и решил да атакува НАТФИЗ. През 1993 г. го приели от раз, макар че не ходил на никакви уроци и сам научил текстовете си. Приели го „кукли” и „драма” в класа на големия Коко Азарян. Станимир избрал да стане кукловод, а изборът му втрещил останалите кандидат-студенти. Приятелството му с неговия състудент – проуцентът Иван Христов, му донесло първия сериозен ангажимент. Иван поканил чешита в предаването „Сблъсък”, което продуцираше заедно с Андрей Арнаудов, а образът на „културоведа Гъмов“ му донесе огромна популярност. Уви, заплащането било символично – едва по 150 лева седмично.

Ролята на колоритния собственик на погребална агенция Живко Здравков от хитовия сериал „Етажна собственост” донесе най-голяма слава и куп ангажименти на Гъмов, но актьорът успя да ги пропилее заради алкохолните си изцепки. За съжаление, той има лошо пиянство, става заядлив, което се отразява и на отношенията му с колегите, смятат в бранша.

Преди 7 години съпругата му Ани, с която били заедно от НАТФИЗ, го напуснала заради тежкия порок и бохемските компании, с които пирувал до зори. След развода си кукловодът така и не завързал сериозни отношения с друга жена. Преди 3 години, докато се вихреше в Къщата на „ВИП брадър”, приятелката на комика – писателката Яна Борисова, го напусна. Огорчена от пиянските му издънки, заигравката си с Преслава пред камерите на Големия брат и факта, че изобщо не я споменава, че съществува, накарали огорчената Яна да си събере багажа от общия им дом. Тя и до днес отказва да общува с него, пише „Уикенд“.

Че актьорът има силно влечение към бутилката, отдавна не е тайна за колегите му. Страстта му към огнената вода се отключила още в зората на кариерата му, когато бил студент в театралната академия, а купоните до зори били ежедневие. Освен главоболията в любовта, пиенето прецакало и кариерата му. Преди година и половина Станимир бил позорно изгонен от Столичния куклен театър. След куп предупреждения, ръководството спря да си затваря очите пред системните му нарушения на работното място. „Случвало се е да се провалят представления заради него, защото или идваше пиян, или изобщо не се появяваше”, разказват негови колеги. Артистите в театъра недоволствали, че Гъмов често правел издънки и ходел махмурлия. Веднъж дори започнал да ръси цинизми пред публиката, съставена от деца. Понякога актьорът отсъствал безпричинно от работа и колегите му поисли от ръководството да вземе спешни мерки. В резултат началството помолило провинилия се Станимир да напусне доброволно, за да не го уволняват дисциплинарно.
Натирен от щатната си служба, чешитът бе приютен в екипа на Магърдич Халваджиян. Няколко месеца по-късно Гъмов проплакал, че работата с дечурлигата му липсва и отново бе върнат на работа в Кукления театър.

Марица

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?