img
Home / ЗДРАВЕ / Диета „10 чаши“ разбива всичко излишно около корема преди празниците

Диета „10 чаши“ разбива всичко излишно около корема преди празниците

/
/
/
844 Views

Питате се какво ще се случи с тялото ви, когато спрете да пиете достатъчно течности?

Реакцията на всяка от системите ще бъде незабавна: метаболитните процеси ще се забавят, хранителните вещества ще се абсорбират няколко пъти по-лошо, червата буквално ще откажат да работят нормално и ще страдате от т. нар. стагнация.

Днес диетата „10 чаши“ е начин не само да отслабнете, но и да се наложи да пиете нужното количество вода дневно, разбра КОЧ.

Първоначално този подход не се нарича „диета“. Това беше начин да се хидратира тялото. В продължение на две до три седмици лекарите препоръчваха вода за пиене по график. Очакваше се, че след като се свикне да се спазва графика, вече няма да е необходимо, защото използването на 2 литра вода на ден ще стане норма. Но резултатите бяха по-добри от очакваното: субектите започнаха да губят тегло. И тъй като системата стана известна като Водната диета.

Правила на диетата 10 чаши

Защо имаме нужда от вода по време на диетата ? Тя се простира и запълва стомаха и когато започнете хранене, смятате, че имате нужда от по-малка част от обичайното. Дори да ядете половината от обичайното, вие се чувствате сити. Както всяка друга диета, тя има няколко непроменени правила.

Използвайте минерална вода: тя се пречиства и насища с всички необходими микроелементи, които могат да премахнат излишната сол. Пийте 2 чаши вода 20 минути преди хранене и само 2 часа след това. Не пийте докато се храните, за да не разреждате концентрацията на стомашен сок. Хранатата трябва да е половината от обичайното. Намаляването на количеството консумирана храна не е трудно, защото стомахът ви вече ще бъде наполовина напълнен с вода.

Изградете редовен график за хранене, ако е необходимо, направете си напомняне на телефона, кога трябва да пиете вода.

1 чаша – 0.2 л. През деня трябва да пиете 10 чаши – 2 л.

В процеса на отслабване е важно да се откажат от брашно и пушени меса, алкохол и мазнини, сладкиши и газирани напитки. За съжаление диетата с вода не е подходяща за тези, които страдат от бъбречно заболяване или храносмилателна система.

Чрез консумирането на такова голямо количество вода ще можете да подобрите обмяната на веществата. Тялото ще започне да използва по-продуктивно мазнините, получени от тялото (те вече няма да бъдат депозирани в големи обеми).

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook