Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Доцент Христо Смоленов: Изчезналата Атлантида е в Черно море!
Изчезналата Атлантида е в Черно море

Доцент Христо Смоленов: Изчезналата Атлантида е в Черно море!

„Изчезналата Атлантида се намира в Черно море. Двамата с колегата ми Христо Михайлов твърдим, че Атлантида е името на цивилизацията, понесла тежкия удар на Големия потоп и тя се е намирала именно тук – в свещените земи на България!“

Това разказа пред „България Днес“ изследователят доц. Христо Смоленов. Легендата за Атлантида вълнува човечеството от хилядолетия, като за нея са изписани повече от шест хиляди тома. Съществувала ли е наистина тази загадъчна цивилизация? Ако е така, мнозина се питат кога и къде? Сред тях е и доц. Смоленов, който започва да прави проучвания, за да открие отговорите.

„Само тук има материални следи за високоразвита цивилизация от толкова далечно време в миналото. Българите сме носители на най-древното познание, което е започнало да се формира тук още преди 7 хил. години и е достояние на първата световна цивилизация! Доказателствата за това са във Варненския некропол“, допълва специалистът.

Според него ние, българите, сме потомци на атлантите, които са обитавали днешната територия на България.

Именно от нашите земи тръгва първата европейска цивилизация. Хората живеели в тази част на Европа са имали необикновен интелект. Изчезването им е свързано с Големия потоп, който е описан в Библията, няколко хилядолетия по-късно. Според специалиста част от тази свръхнадарена нация е успяла да се спаси и е създала предпоставките за формиране на шумерската култура в днешна Месопотамия.

„Оказва се, че на шумерски думата „магур“ означава кораб-къща. Знаете у нас имаме пещерата Магура, селище на границата с Румъния, което се казва така. Човек би си казал, че това е много странно съчетание. Да, но описанието на тези кораби-къщи е повече от сензационно. Това са прототипите на този кораб, за който всички говорят в Библията – под името Ноев ковчег. Покрит отгоре, засмолен отвсякъде“, допълва Смоленов.

Именно в тези кораби-къщи са се укрили атлантите и са успели да оцелеят от Всемирния потоп.

Доли ТАЧЕВА / България днес

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*