Home » ЗДРАВЕ » Д-р Неделя Щонова разкри важна рецепта. Пази от куп болести, а са ви нужни само 3 прости съставки (СНИМКА)
Д-р Неделя Щонова разкри важна рецепта

Д-р Неделя Щонова разкри важна рецепта. Пази от куп болести, а са ви нужни само 3 прости съставки (СНИМКА)

Популярната д-р Неделя Щонова цитира много полезна рецепта, призната от авторитетни медици по света като много ефикасна за превенция на различни заболявания.

Комбинацията се препоръчва като съпътстваща терапия дори при различни ракови заболявания. В здравното си предаване по бТВ д-р Неделя Щонова говори за рецепта, в която се смесват куркума, зехтин и черен пипер.

Според американския лекар Каролин Андерсън, куркумата, смесена с черен пипер и зехтин може да се използва успешно и като много успешна превенция срещу рак. Това се дължи основно на куркумина, който се съдържа в подправката, разбра Ко4.

Смеската има силно действие срещу възпалителните процеси в организма, както и силни антибактериални и противогъбични свойства.

Напитка от КуркумаВсеки сам може да се убеди в отличните свойства на рецептата, като си приготви полезната смеска вкъщи. Необходими са ни половин чаена лъжица куркума, 1 чаена лъжица зехтин (за предпочитане екстра върджин) и щипка смлян черен пипер. Продуктите се смесват и могат да се използват както за овкусяване на салати, така и като добавка към супи или други ястия.

Коренът на куркумата се използва както в медицината, така и в кулинарията.

Има силно изразен оцветяващ в жълто ефект, благодарение на 2 – 5% съдържание на пигмента куркумин в корена и специфични вкусови качества, съдържа и 5% есенциални мастни киселини. Обирането на коренищата започва след като пожълтеят листата на растението.

За негова родина се счита Югоизточна Азия, но се отглежда и в Китай, Виетнам, Индонезия, Япония, Шри Ланка, страните от Карибския басейн и др. Поради красивите си цветове в България се отглежда и в саксии с декоративна цел.

Източник: С кафето

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?