img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Един нов и модерен прочит на любимата мусака на всички (ТОП РЕЦЕПТА)

Един нов и модерен прочит на любимата мусака на всички (ТОП РЕЦЕПТА)

/
/
/
896 Views

Приготвяне: 30 мин; Готвене: 60 мин; Общо: 90 мин; Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви приготвили едно оригинално ястие, което ще се хареса на всички вкъщи, разнообразете малко менюто си и зарадвайте любимите си хора.

Картофи и мляно месо – печеливша комбинация от съставки, когато става въпрос за експерименти с готвенето. Представяме ви един модерен прочит на любимата на всички мусака

модерна мусака

Тази рецепта определено е добро решение за дните, когато стават по-къси, а времето по- студено, кухнята се превръща в най-удобното място в къщата: и аз искам да се съберем заедно в топъл семеен кръг и да хапнем нещо горещо, сърдечно и стоплящо сърцето и душата. Нашата рецепта е точно това, което сте търсили толкова дълго!

Гответе с нас модерна мусака

СЪСТАВКИТЕ

700 г картофи
500 г гъби
600 г мляно месо
2 яйца
70 мл мляко
2 лука
100 грама кашкавал
1/3 ч.л чесън
3-4 супени лъжици растително масло
сол, пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

Нарежете лука и запържете в растително масло до златисто кафяво. Добавете ситно нарязани гъби и ги запържете, докато течността се изпари, като се разбърква от време на време. Добавете сол и черен пипер на вкус.модерна мусака
Вземете каймата (свинска, телешка, или смесена), предварително смлян лук, сол и черен пипер на вкус, добавя се 1 яйце, скилидки чесън, преминали през пресата. Разбъркайте внимателно пълнежа, така че масата да стане по-равномерна.модерна мусака
Предварително сварените картофи разбъркайте, добавете сол и черен пипер на вкус. Изсипете 70 ml мляко, добавете 1 яйце и внимателно разбъркайте, докато стане плътно пюремодерна мусака
Когато всички съставки са подготвени, време е да оформите нашата мусака! В дълбока форма за печене намажете с растително масло, на дъното сложете сместа с каймата, разпределяйки я равномерно върху съда и плътно. Отгоре сложете гъбите, като ги уплътните малко. Върху гъбите настържете кашкавалмодерна мусака
Половината от картофено пюре, подредени над кашкавала равномерно, а другата половина сложете в шприц за сладкиши и украсете повърхността на тортата с нежни връхчета както е показано на снимката. рецепта на мусака
Изпратете ястието в предварително загрята фурна за 180 ° C в продължение на 60 минути. Ако картофената кора започне да гори, внимателно покрийте горната част с фолио.запеканка с кайма
Пригответе се да сервирате горещо готвенето, нарязано на малки порции. Елегантен основно ястие от картофи и кайма става абсурдно бързо и най-важното – на разположение винаги имате всички съставки в домакинството.

Харесва ли ви рецептата?

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook