Горещи новини

Експертът по протокол Милена Хлебарова за гафа на Радева: Недопустимо! Тази жена така и не се поправя и живее в свой собствен свят!

Експертът по протокол Милена Хлебарова за гафа на Радева (ВИДЕОСНИМКИ)

Десислава Радева успя да сътвори поредния гаф при своя публична изява, този път в Словения. Съпругата на Румен Радев разцелува президента Борот Пахор на срещата и след като му остави червило на бузата, се захвана да го бърше. Пахор подходи с чувство за хумор и публикува видео с гафа на Радева, която го бърше свойски пред очите на съпругата му Таня Печар.

Докато едни приемат с усмивка и чувство за хумор делата на Радева, други определиха като нечуван гаф поведението на първата дама. Медията ни потърси за коментар специалиста по протокол Милена Хлебарова, която разясни пред наш репортер какво точно е съвторила Радева и как това се отразява на президента.

Интервю на Гергана Ингилизова

Експертът по протокол Милена Хлебарова за гафа на Радева (ВИДЕОСНИМКИ) (1)

– Г-жо Хлебарова, като експерт по протокол как ще коментирате гафа на президентшата Десислава Радева да остави червилото си върху президента на Словения, а после да го избърше с ръка?

– Гледах това нещо и се чудя какво да кажа… Каквото и да се каже за тази жена, не виждам смисъл, защото тя не се поправя. Явно не я интересува, че в България има държавен протокол, и международен протокол.

Коментира се човек, който има някакъв статут в обществото. А тя каква е – съпруга на президента. Случайно е попаднала на снимката там, защото е негова жена и цял свят сега ще види какво е направила.

Може да го е направила от вътрешно чувство, едва ли го е направила нарочно в желание да блесне и всички да говорят за нея. Съмнявам се да е така, случайно е станало, но това става заради непознаване на протокола.

Това вероятно се е случвало на всеки, но само сред приятели. На обществено място такова нещо не е допустимо.

Но за коментар не виждам смисъл, защото за мен тя не е фактор, който трябва да се обсъжда. Чудя се защо всички медии й обръщат внимание.

– Може да не е фактор, но участва в протокола, стоейки редом до президента и представлява с него страната ни. Не следва ли да е по-внимателна и как се постъпва в такава ситуация?

– Ние нямаме първа дама по протокол и тя не може да бъде първа дама, защото показва, че прави всичко възможно да ни злепостави. Явно протоколът въобще не е предполагал, че ще се случи такова нещо, за да я предупреди. Един нормален човек знае, че на обществено място не се допускат, подобни неща. Особено ако си сред непознати хора, на строго събитие, където камерите са приковани към теб.

Има определено поведение, което е задължително за всички обществени личности и се знае, че то трябва да бъде строго делово – лишено от емоция и всякакви действия извън очертанията по протокол.

Експертът по протокол Милена Хлебарова за гафа на Радева (ВИДЕОСНИМКИ) (2)

– Защо според вас Радева сама публикува снимката във фейсбука си?

– Не разбира вероятно какво е направила, защото живее в свой собствен свят, в който иска тя да налага правилата. И сигурно иска да се движат всички по тези правила. Щом и в протокола никой нищо не й е казал, значи не смеят. Това означава, че нещата са отишли твърде далеч. Конят е зад каруцата.

– Не е ли редно да се вслушва в протокола, има ли експерти там?

– Да, има много добри експерти и аз ги познавам. Единият е дипломат от кариерата. Не мога да кажа, че тези хора не знаят как да я обучат.

Свързвам действията й с първите седем години, когато човек не е научен как да се владее и после не знае как да се владее. Всичко опира до първите седем години, ако си имал някакъв дискомфорт в живота си тогава, после тези дефицити са непоправими. Това го казват и психолозите. В последствие, колкото и да се работи с този човек, ако той не иска да се самоактуализира, щетите са непоправими.

Психологията е в основата на действията на човек. Ако му липсва началото на човек се получава това.

Защо за мъжа й не кажем нещо в този план? Защото той е перфектен в протокола и не направи нито една беля. Не коментираме другите му действия. Относно протокола, той добре представлява държавата и изпълнява целия церемониал, както му е казано.

Виждала съм как неговия протокол тича и му казва накъде да погледне и той веднага го прави. Работи перфектно с професионалистите.

Защо тя не го прави, аз нямам обяснение и вероятно става дума за психологически причини. А защо мъжът й не може да се справи с това? Вероятно тя е силен характер, с който не могат да се похвалят много жени.

Хубавата работа, ако има такава в случая е, че сега цял свят ще говори за България. Може и да се уповаваме на принципа, че няма лоша реклама.

А може да погледнем и от женска гледна точка по-лековато на гафа, тъй като вероятно това се е случвало да много жени. И понеже е женският месец, може да решим да й простим.

ПИК

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Експертът по протокол Милена Хлебарова за гафа на Радева: Недопустимо! Тази жена така и не се поправя и живее в свой собствен свят!"

Какво мислите?