Горещи новини

Заради рядка генетична мутация момиче се роди с огромни очи (СНИМКИ)

Заради рядка генетична мутация момиче се роди с огромни очи (СНИМКИ)Заради рядка генетична мутация момиче се роди с огромни очи (СНИМКИ)

Това очарователно бебе се казва Мелани Дикърсън и е на 2 години. Когато се родила, нито лекарите, нито родителите забелязали нейните черти, вероятно поради факта, че всички новородени имат очи, които изглеждат особено големи. Въпреки това, през следващите няколко месеца, момичето пораснало и огромните й очи започнали да се открояват силно върху лицето й.

След като  лекарите я прегледали, й била поставена доста ужасната диагноза синдром на Achenfeld-Rieger, генетично заболяване, което нарушава развитието на ириса. В зависимост от вида на заболяването, разстройството може да възникне в гена PITX2 или FOXC1. Почти винаги това нарушение е придружено от глаукома и в резултат на това пълна слепота.

Приблизително 1 дете от 200 000 се ражда с него.

До този момент особеността на Мелани не е съпроводена със сериозни последици за здравето и лекарите смятат, че зрението й е добро. Може би това се дължи на факта, че й е било помогнато навреме и още на 5-месечна възраст е била извършена операция за коригиране на очните канали, в които имало натрупана течност. Единственият проблем е, че момичето трябва да носи тъмни очила при ярка светлина или на слънце, тъй като големите очи улавят повече светлина и започват да болят.

Мелани се превърна в истинска звезда благодарение на нейния невероятен външен вид. Майка й каза, че не могат да отидат в магазина на спокойствие, поради факта, че всички обръщат твърде голямо внимание на момичето. В бъдеще това може да доведе до много дискомфорт, когато връстниците започнат да я дразнят поради това състояние.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

Be the first to comment on "Заради рядка генетична мутация момиче се роди с огромни очи (СНИМКИ)"

Какво мислите?