Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » ЗИМАТА Е ДАЛЕЧ! 24 градуса през ноември, сняг само на високо
ЗИМАТА Е ДАЛЕЧ! 24 градуса през ноември сняг само на високо

ЗИМАТА Е ДАЛЕЧ! 24 градуса през ноември, сняг само на високо

Ноември ще е по-топъл от обичайното с температури до 24 градуса. Това прогнозира пред „България Днес“ климатологът Петър Янков.

„През следващия месец валежите ще бъдат около нормата, като ще бъдат повече в южните райони. На 7 и 8 ноември ще има превалявания, а температурите ще се понижат до 13-19 градуса. По това време в планините ще премине сняг, но ще е за кратко и няма да се образува снежна покривка“, обясни пред вестника експертът.

Лошата страна на есента ще усетим след 15 ноември, когато започва сериозно захлаждане.

Отново идват 40 градуса! Метеорологът Петър Янков с гореща прогноза!

Синоптикът Петър Янков:  Цербер си отива, Хадес ще ни подмине

„Дъждът ще премине в сняг във високите западни полета – това са места, които са на около 700 метра надморска височина. Говорим за Перник, Трън и района. На 18 и 19 ноември температурите ще паднат осезаемо, ще има и типичните есенни мъгли. В сутрешните часове температурите може да достигнат отрицателни стойности – минус 1 – минус 2 градуса“, обясни Янков.

Следващите периоди на валежи ще бъдат 24-26 ноември, както и от 29 ноември до 6-7 декември. Тогава се и очаква да натрупа повече сняг в планините.

Карта на очакваните температури и валежи през следващия месец
Карта на очакваните температури и валежи през следващия месец

„Ноември ще бъде много динамичен месец и всички прогнози след шестия ден не може да кажем, че са напълно категорични. Непрекъснато ще има промени. Средните температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса, докато максималните ще варират от 18 до 24 градуса“, посочи още метеорологът.

Петър Янков е управител на метеорологичния офис на ТВ-МЕТ, който подготвя стартирането на първия роден метеорологичен телевизионен канал Метео ТВ. Експертът завършва Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Метеорология“. Има солиден опит като синоптик във Военновъздушните сили.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?