img
Home / СВЯТ / Идва ли краят на света!? Затварят граници заради коронавируса-убиец от Китай

Идва ли краят на света!? Затварят граници заради коронавируса-убиец от Китай

/
/
/
1154 Views

Всички влакови и фериботни връзки ще бъдат прекъснати в полунощ в четвъртък, наполовина се намалява броят на полетите от Народната република, научи ko4.

Заради опасения за разпространение на новата белодробна болест, циркулираща в Китай, Хонконг иска до голяма степен да затвори границата си за китайците от Народната република, пише investor.bg

Всички влакови и фериботни връзки ще бъдат прекъснати в полунощ в четвъртък, както съобщи административният директор на полуавтономната област Кари Лам във вторник. След като еднодневните разходки до и от Китай вече не са разрешени, сега е постигнато допълнително споразумение с властите на Народната република за спиране на всички отделни пътувания на китайски граждани, предава DPA.

Също така Хонконг намалява наполовина броя на полетите от Китай, каза Лам, появявайки се пред журналистите с маска за лице. Четири гранични пункта ще бъдат затворени за пътници, а някои от тях ще пускат само камиони с товари за Хонконг.

Правителственият ръководител съобщи още, че „значителен брой“ китайци, пристигнали в Хонконг от силно засегнатата от огнището на вируса провинция Хубей, са били посетени от медицински персонал.

Китайският специален административен регион засега потвърди за осем заразени с новия коронавирус, който е особено широко разпространен в Ухан, столицата на провинция Хубей.

Междувременно смъртните случаи в Китай достигнаха 106, а броят на потвърдените заразени скочи с 65% за едно денонощие до 4515. Съобщения за по-малък брой заразени има в цяла Азия, както и в САЩ, Франция и Канада. Днес Германия потвърди за един заразен и един съмнителен случай.

Брадва

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook