Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Синът на Апостол Карамитев снима химиотерапията на жена си, Габриела се лекува в клиника в Китай
Синът на Апостол Карамитев снима химиотерапията на жена си

Синът на Апостол Карамитев снима химиотерапията на жена си, Габриела се лекува в клиника в Китай

Синът на големия актьор Апостол Карамитев – Момчил Карамитев, снима всеки мъчителен ден от курса химиотерапия на съпругата си Габриела.

Лечението ѝ се провежда в клиника в Китай с помощта на десетки милосърдни българи, които откликнаха на кампанията на режисьора за набиране на средства, научи КОЧ.

Момчил е неотлъчно до жена си в болницата и непрекъснато документира случващото се, за да показва на дарителите, че парите им наистина се използват за спасяването на човешки живот. Цялата сума, от която се нуждаят, е 30 хиляди долара. Макар каузата им да се осъществявала чрез международна платформа за набиране на средства, помощи получавали само от наши сънародници.

Когато Габриела, която по народност е италианка, научила за това, се разплакала и казала: „Благодаря, България! Аз съм италианка, а първи ми помагат българите!“. „Благодарности! Чувал съм да казват, че българите не си помагаме. Не е вярно! Всички постъпили дарения са от БЪЛГАРИ!“, пише пък в публикация в профила си във „Фейсбук“ наследникът на актьора.

Габриела е моден дизайнер от повече от 20 години и е завършила образованието си в Рим, Италия.

Първо практикувала там, а по-късно започнала да работи заедно с мъжа си Момчил по филмовите му продукции и театрални проекти. Междувременно намирала време и да помага на деца в нужда, а по иронията на съдбата в момента тя разчитала изцяло на чуждата помощ. След като ѝ била поставената диагнозата рак, лекарите били единодушни, че не би могла да издържи животоспасяваща операция.

Към болница „Фуда“ в Гуанджоу, Китай, я насочил приятел на семейството, който бил преди време на лечение там и успял да пребори коварната болест. Специалистите назначили на Габриела химиотерапия, имунотерапия и фотодинамична терапия, но все още не давали гаранция за оздравяването ѝ.

„Габриела е велик човек, с прекрасно чувство за хумор, но силите ѝ все повече отслабват. Моля, помогнете ни да се преборим с болестта ѝ!“, призовава Момчил Карамитев.

Ретро

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*