Как да разберем кой мед е истински и кой фалшив? Лесен трик с кибрит!

Trik s kibrit za razpoznavane na falshiv med

Как да откриете кой мед е истински: Използвайте този лесен трик с кибрит, който разбрахме от Ko4!

Най-доброто и най-здравословното нещо, което природата може да ни предложи е медът. Той има много здравословни предимства и се използва за различни цели. Медът е чудесен за кожата и косата, както и за здравето като цяло.

Медът се използва и за разкрасяване от векове. Той влиза в състава на много маски, кремове и шампоани. Съдържанието на захар в него го прави отличен овлажнител на кожата, който спомага за нейната хидратация. Медът помага при упорито кожно акне.

Той има няколко физически характеристики, които са важни при подбора на качествения продукт. На първо място е вкусът, който трябва да е сладък или леко горчив. Вкусът се определя от количествата на фруктозата, глюкозата и захарозата, но зависи и от съдържанието на органични киселини.

Въпреки това, поради високите цени на пазара се намира и мед, който не е органичен, а има химикали в него. Доказано е, че 76% от меда на пазара е пълен с химикали.

Такъв мед често може да намерите и в супермаркетите, така че би трябвало да знаете как да го разпознаете.

– Ако медът не “кристализира” с течение на времето, има възможност да не е истински, защото органичният мед ще “кристализира”, ако се съхранява в хладилник.

– Винаги четете етикета, а когато видите, че в меда се съдържа глюкоза или царевичен сироп, избягвайте го.

– Добавете няколко капки йод в чаша с вода и добавете малко мед. Ако медът стане син на цвят, значи съдържа царевично нишесте.

– Добавете няколко капки оцет в смес от вода и мед. Ако се появи пяна, медът съдържа гипс.

– Запалете мед с фосфор и кибрит, ако се запали, значи е чист мед.

– Ако медът е естествен и узрял, ако го загребете с лъжица и я завъртите, той ще се стича на лентички. А ако капе от лъжицата, то не си заслужава да го купувате.

Споделете това с вашите приятели и роднини, така че и те да научат разликата между естествения и фалшивия мед!

Твоят коментар

Be the first to comment on "Как да разберем кой мед е истински и кой фалшив? Лесен трик с кибрит!"

Какво мислите?