img
Home / ЗДРАВЕ / Как да си направите мед от глухарчета- вталява, пречиства кръвта, повишава имунитета и почиства холестеролните плаки

Как да си направите мед от глухарчета- вталява, пречиства кръвта, повишава имунитета и почиства холестеролните плаки

/
/
/
942 Views

Оказва се, че медът от глухарчета е изключително полезен.

Хората, които го приготвят и приемат, споделят, че този мед повишава имунитета, помага на онези, които искат да отслабнат, прочиства холестеролните плаки и пречиства кръвта. Единственото нещо, което се иска от вас, е да консумирате по една малка лъжичка от готовия мед сутрин на гладно и вечер.

Ето я и оригиналната рецепта за мед от глухарчета.

От посочените продукти ще получите около 1 малко бурканче.

Продукти:

4-5 пълни шепи цветове от глухарче
1 литър студена вода
1 кг нерафинирана захар
половин лимон

Глухарчето се измива под течаща вода, след което се залива с литър вода. Лимонът също се измива хубаво и се нарязва на малки кубчета или шайбички заедно с кората. Прибавя се към цветовете и съдът се премества на котлона. Щом сместа кипне, всичко се вари около 15-20 минути, но има хора, които варят 10 минути.

После сместа се маха от огъня и стои под похлупак към 12 часа. Накрая течността се прецежда през тензух, като глухарчетата и лимонът се изстискват внимателно.

Сега е необходимо да добавите и захарта. След това отново връщате тенджерата на котлона, но без похлупак. Необходимо е да ври на много слаб огън. Нужно е да го разбърквате от време на време с дървена лъжица.

Медът се маха от огъня, когато достигне определена гъстота. Някои го предпочитат като сироп, а други споделят, че обичат вкуса на по-гъстия.

Може би е нужно да припомним, че е добре да си наберете цветове от глухарчета от чиста полянка. Тези, които растат покрай пътищата, не са особено подходящи, тъй като вероятно са поели голямо количество автомобилни газове.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook