Home » КЛЮКАРНИК » Корнелия Нинова изпадала в ужас от магии и уроки
Корнелия Нинова изпадала в ужас

Корнелия Нинова изпадала в ужас от магии и уроки

Корнелия Нинова била дълбоко суеверна и вярвала в уроки, лоши очи и магии, разбра КОЧ.

За да се предпазва от лични нещастия, лидерката на БСП се уповавала по-скоро на християнската вяра, отколкото на езическите талисмани. В марковите си дамски чанти социалистката винаги намирала място за две малки икони, които носела със себе си за здраве и берекет.

Едната от двете светини била с лика на Богородица. Корнелия я получила като скъп дар от своята майка Маргарита и вярвала силно, че изображението я закриляло. Нинова обаче разчитала на помощта и на втора икона, която ѝ била донесена специално от тайнствен манастир в Сирия, но нея не обичала да показва на никого и пазела в тайна името на човека, който ѝ я подарил.

Домът на шефката на столетницата също е осеян с икони, които висят по стените на всички помещения от апартамента ѝ в столицата.

Най-специална за нея обаче била Богородицата с метален обков, която избрала да окачи в коридора си. Нинова, подобно на Мая Манолова, не крие, че е религиозна, а запитана преди време какво би казала за себе си, ако беше Господ, тя отговори: „Постара се“. За разлика от омбудсманката, която ходи на черква почти всяка сутрин, Корнелия палела свещи за здраве и за починалите си близки най-вече на големите християнски празници. Откакто обаче в края на 2017 г. преживя две катастрофи в рамките на един месец, започнала по-силно да се съмнява, че нещастията не са нелепа случайност и все по-често се отбивала до църквата.

В суеверия вярват и други представители на политическия ни елит.

Самият премиер Бойко Борисов неведнъж е признавал, че в живота разчита най-вече на Бога. Преди да се захванел с нещо важно или да се качал на борда на самолета, винаги се кръстел. В същото време разчитал и на древните български талисмани, завещани от предците ни. На китката си задължително носел червен конец и открай време следвал правилото да не се бръсне в понеделник, ако ще и среща с Ангела Меркел да има. Пари назаем в първия ден от седмицата също не давал. Предшественикът му Сергей Станишев, подобно на него, от години носи на ръката си червен конец. С такъв може да бъде забелязана и външният ни министър Екатерина Захариева.

Източник: retro.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?