img
Home / КЛЮКАРНИК / Кървав български обичай взриви „Фермата“, участници отказват да гледат зрелищно убийство!

Кървав български обичай взриви „Фермата“, участници отказват да гледат зрелищно убийство!

/
/
/
912 Views

Поредният български обичай, който се разигра във „Фермата“ – Петльовден, стана повод за конфликти и множество разправии сред фермерите.

След като стана ясно, че за ритуала ще е нужно да бъде убит петел, при това от най-младия жител в стопанството Калоян, част от останалите отказаха да станат свидетели на коленето.

Помакът Нури и ромът Цецо обявиха, че няма да участват в обичая, тъй като той противоречи на религиозните им вярвания. Някои от мъжете и жените пък решиха, че не искат да гледат заколването на петела, защото им е жал за него.

Поведението им обаче разгневи икономиста Жоро, според който те са реагирали лицемерно, защото всеки от тях яде месо.

Единственият, когото той оправда, беше рокаджията Дидо, който е вегетарианец. Александра пък видя в реакцията на възмущение на съфермерите й начин да се харесат на зрителите, което определено не й се понрави.

Ивайло Караньотов също изрази възмущението си от жертвоприношението, определяйки го като варварски акт.

„Не може заколването на едно животно да е повод за веселба. Има начин и места, където се добива месо. Тук ние отнемаме една душичка, а нямаме право. Това е все едно да убиеш беззащитен човек. Има си хора за убиване, знаете кои са те и аз с удоволствие бих убил няколкостотин от тях“, заяви Караньотов.

Христина пък се възпротиви на това, че помакът Нури, според когото не е имало турско робство, а съжителство, също ще бъде облечен в народна носия. Според нея така те плюят на миналото и на жертвите, които предците ни са дали заради турците.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook