img
Home / БЪЛГАРИЯ / Майка и дъщеря унижени на спирка в Пловдив!

Майка и дъщеря унижени на спирка в Пловдив!

/
/
/
546 Views

Изумителна и възмутителна случка с градския транспорт в Пловдив – така читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до нашата медия. Даваме й думата веднага:

„Здравейте! Искам да споделя с Вас изумлението и огорчението си, които изпитах вчера, докато чаках автобус от масовия градски транспорт. Към 14.40 часа, на спирка № 44 на бул. „Македония“ №55, аз и дъщеря ми на 9 г., чакахме автобус №1 и №27, за да се приберем към дома си. Като съвестен гражданин на Пловдив с удоволствие се включих в призива на Общината да оставим личните си автомобили и да използваме услугите на градския транспорт, за да запазим нашия Пловдив по-чист. Това обясних и на детето си, което е в трети клас и то с радост прие идеята да чака по спирките с огромна и тежка раница, вместо да се вози комфортно в семейния автомобил.

Седейки под дъжда, на горепосочената спирка не след дълго забелязахме приближаването на автобуси №1 и №27, които се движеха един след друг.

Оттук нататък започна изумлението. Шофьорите и на двата автобуса караха с видимо превишена скорост, дори не намалиха, подминаха спирка №44, без да спрат, увлечени в своята игра на гоненица. Аз и детето останахме на спирката отново да чакаме следващите автобуси в неприятните зимни условия.

Дъщеря ми ме попита какво се случва, защо нито един от двата автобуса не спря и видимо беше разочарована как и двамата шофьори не са забелязали нито мен, нито нея. Все пак все още не притежаваме магични сили да ставаме невидими!

В този момент в главата ми започнаха да нахлуват следните въпроси, на които се наадявам, че компетентните институции ще дадат адекватни отговори.

Въпросите отправям към:

1. Консорциум „Пловдив—2017“ ДЗЗД ( автобусна линия №1)

2. „Хеброс Бус“ АД ( автобусна линия №27)

3. Община Пловдив

4. ДАИ — гр. Пловдив

Въпросите са следните:

1. Има ли въведено „ново правило“ автобусите от градския транспорт на Пловдив да не спират на определените по маршрута спирки, след като там чака майка с дете? Ако е така, моля Ви, кажете ни, за да започнем да се събираме на по-големи групи или да си закупим светлоотразителни жилетки с надежда да бъдем забелязани от шофьорите на съответните автобуси!

2. Какъв е механизмът, чрез който Общината контролира фирмите-превозвачи, с които е сключила договор и им заплаща съответните дотации? Какви санкции им се налагат при такова събитие, описано от мен по-горе?

3. Как сега да обясня и да изисквам от детето ми на 9 г. да вярва в моите думи, че използването на градския транспорт е удобно и приятно, в полза на по-чист град, за сметка на пренебрежително и доста унижително отношение?

4. Като активен шофьор, който управлява лек автомобил, съм запозната с правилника за движение по пътищата. Искам да попитам съответните органи да не би „гонките“ с автобуси на градски транспорт по големите булеварди в Пловдив да са разрешени? И ако все пак не са, какви са санкции се налагат? Нима в тези автобуси не се возят човешки живи същества? Нима са малко ставащите ежедневно ПТП в Пловдив?

В този ред на мисли, надявам се, разбирате моето разочарование на гражданин на Община Пловдив, използващ услугите на „удобния“ и „модерен“ европейски градски транспорт. Вярвам, че ще получа адекватни отговори на моите въпроси, а също така от морална гледна точка и извинение от фирмите-превозвачи!“

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook