img
Home / БЪЛГАРИЯ / Мариана Попова: Ако вляза в парламента, веднага ще ме уволнят дисциплинарно

Мариана Попова: Ако вляза в парламента, веднага ще ме уволнят дисциплинарно

/
/
/
269 Views

Пандемията и онлайн обучението направо умориха децата

Разни каки и лелки искаха да спасят Веселин от лапите на Мариана Попова

– Мариана, новата ти песен “Истина” зае първо място в класацията на “БГ радио” за най-актуалните хитове в ефира, изпреварвайки новите парчета на Стенли, Ицо Хазарта и Любо Киров. Според теб, с какво успя да спечели сърцата на хората това страстно танго?

– Истината винаги печели, колкото и клиширано да звучи. Ако трябва по-точно да се изразя, каквото и да се случва в живота ни и света около нас -истината си намира пътя и излиза наяве. Така трябва да бъде и за нас българите като народ. Музикантите и хората на изкуството също трябва да се стремим към това да живеем в истина, това е всичко което ни остава, от останалото нямаме нужда – лицемерният свят не е хубав. “Истина” е много хубава, много органична и емоционална песен. Изключително хомогенна смес се получи между текст, музика и Мариана. Откровено казано, ако сега някой ме попита коя е любимата ми песен, ще кажа, че най-добре ме изразява “Истина”.

– Клипът към песента ти също е много емоционален и в него се пресъздава историята на едно момиче, което не може да ходи, но си мечтае да танцува и да обича. Лесно ли се превъплъти в тази роля?

– Идеята за видеоклипа е на Игор Марковски и аз му благодаря, че към всяка негова песен, той снима по един малък филм с много смисъл и силна история. На мен не ми беше много трудно да се превъплътя в образа, но много трудно ми се получи танца във видеото. След него, даже имах травми и синини от захвата на партньора, защото професионалните танцьорки са много гъвкави и завъртането при тях става леко и ефирно. Само си представи Мариана Попова, която не може да прави поддръжки и да пренася правилно тежестта си и после как ме боляха ребрата за един месец, но пък на екран изглежда много красиво.

– На 14-ти август в Летен театър-Бургас ти предстои голям концерт със симфоничния оркестър на Държавна опера-Бургас, където ще представиш новия си албум “Истина”. Какво да очакват твоите почитатели от него – ще има ли изненади?

– Изненадата в този концерт е самият концерт, това е голямо събитие за мен самата. Огромна моя мечта беше да пея със симфоничен оркестър, а идеята за концерта дойде от цигуларя Чавдар Вълков, но си изчака времето и сега вече е факт. Диригент ще е невероятният и изключително талантлив Митко Косев. На концерта ще изпълнявам както нови, така и познати мои песни, а също и две кавър версии – на АВВА и на Адел, които са ми много любими и страшно ги обичам. Освен на 14-ти август, ще направим концерт и на 20-ти септември в конгресен център Варна, а на 28-ми септември в Добрич. Надявам се всичко да е наред и да продължим, а напролет да направим голямата десетка – едни 10 града, защото в момента няма как. Концертът ще е много емоционален и красив, като ще минем през всичките периоди и моменти от кариерата ми. Ще бъде нещо като затваряне на един емоционално-баладичен период и отваряне на нова страница в работата ми с един поп-рок албум. Новият ми албум съдържа 10 песни и е с продуцент Игор Марковски, а всички, които присъстват на концертите ще могат да се сдобият с него.

– На 6-ти юни имаше рожден ден. С какво те изненадаха любимият ти мъж Веселин Плачков и дъщерите ви?

– Рожденият ден беше прекрасен – беше изненада от Весо и имаше страхотен обяд с най-близките ни приятели. Той ме предупреди да не планувам нищо за този ден и с голямата дъщеря Мария-Магдалена отидохме в заведението на световния шампион по пица – Радо, където с нашите приятели пихме розе, ядохме пици и се веселихме. Последва “най-голямата изненада” – Екатерина беше при дядо си Веселин Плачков-старши в град Левски и той се обади, че тя е с 39 градуса температура и отидохме да я приберем. Около 10 дена се борихме с този неприятен вирус, но слава Богу вече е стабилна.

– Много се говори за това, какви ще са икономическите последствия от пандемията, а по-рядко за пораженията върху психиката на хората, а особено върху тази на децата. Според твоите наблюдения как се отрази целият този стрес на дъщерите ви и техните връстници?

– Ами, според мен жестоко ги смаза – те спряха да общуват със съученици, връстници и приятели. Пагубно и абсурдно е да затвориш едно дете в една къща. Добре, че сега ходиха на училище месец и половина и са щастливи. Направо ги умори пандемията, умориха ги компютрите и това онлайн обучение и притеснения от това дали ще стане връзката, учителите също полудяха – беше пълен хаос! В един пълен хаос няма как да са щастливи и спокойни, защото хаоса те хвърля в стрес. Всички преживяхме и една икономическа пандемия, но някой някъде направи много пари от всичко това!

– Подкрепяш ли решението на Веселин Плачков да влезе в политиката и ти самата мислила ли си върху такава идея?

– Веси е много будна личност, винаги е бил много социално ангажиран и се вълнува от всичко, което се случва в държавата ни. Толкова е искрен в желанието си да променя нещата. В него няма корист и алчност – един възпитан млад човек, каквито трябва да бъдат политиците на бъдещето, които не мислят как да направят пари, а имат идеи и искат да променят цялата закостеняла политическа система. Като каже някой – защо в БСП, защо в ГЕРБ, или в някоя друга партия – истината е, че пътят на политика преминава през партия – живеем в такъв свят и правилата са такива. Иска ми се да се гласува за млади и креативни хора, които ще променят цялата порочна система и обичат родината, а не се стремят да трупат пари. Аз лично не бих влязла в политиката – не е за мен, много съм остра, категорична и безкомпромисна. Представям си как влизам в Парламента и още първия ден ме уволняват дисциплинарно, след като съм се изказала от трибуната! (Смее се.) По принцип харесвам личности в политиката и ако видя качествен човек, който ме покани да застана зад него – ще го направя, но аз избирам много внимателно хората.

– Според теб, защо у нас липсва приемственост и уважение между поколенията в музиката, а някои от младите изпълнители дори не поздравяват утвърдените им с годините колеги?

– За мен това е въпрос на възпитание, когато липсват първите седем години и това си проличава веднага. По повод непоздравяването – най-трудното нещо е да обясниш на глупака, че е глупак, защото той няма да те разбере. Влизаш в “гугъл”, пишеш “семейство” – виждаш снимките и всичко ти става ясно и анализът приключва. Лайфстайлът им говори достатъчно.

– Ти самата защо не пускаш свои снимки по бански от красиви плажове и курорти, както много други певици, за да събират повече лайкове?

– Защото за мен това са безсмислени неща. Не съм такъв тип човек и не смятам, че това по някакъв начин ще ми донесе дивиденти. Имам прекрасен мъж, който ме обича много и нямам нужда от допълнително потвърждаване на това, че съм много хубава и т. н. Предпочитам да споделям тялото си с мъжа ми, отколкото с аудиторията в интернет, може би съм малко по-умна от останалите – не знам. Дупе, цици и уста всички ги притежаваме и на мен не ми трябва да си качвам такива снимки за повече лайкове. Аз съм щастлива, че песните ми са емоционални, а имам и социални постове, които също събират много лайкове. Като се изкажа по повод някоя тежка ситуация в България и ми прави впечатление, че хората ме четат, а и на мен това ми е по-интересно да споделям. Иначе има постове от сорта на “гледай ме в очите”, а тя си снимала устата и цепката между гърдите, и аз се питам – къде са тия очи? Или друга написала “никой не може да ме съди” до името на Паулу Коелю, а гърдата пак я показала на преден план!

– А защо при наличието на такива уникални гласове у нас, като Лили Иванова, Ваня Костова, Маргарита Хранова…, младите ни певици предпочитат да копират Бионсе, Риана, или Ариана Гранде, което понякога води до комични резултати?

– Защото са голи, защото са секси и защото за съжаление за поредна година ние живеем в една сексуална революция, а това няма нищо общо с музиката. Обаче, за разлика от нашите нови изпълнителки Бионсе пее по извънземен начин и първо тя е изключителна певица, а след това идва събличането по трико, докато при нас първо се събличат по трико и после каквото стане. Така няма как да се получи – обличаш късата рокля, или трико и туъркваш с дебелото дупе, ама това не те прави Бионсе, защото трябват часове тренировки. Гледали сме биографичния филм за Бионсе, където става ясно какъв труд е положила, докато дойде момента с трикото, докато тук всичко опира само до това да е секси, но то не е и секси, а отблъскващо. За мен от по-новите певици има една-единствена, която е изключително красива и секси и това е Михаела Филева.

– Ти имаше своя музикална школа. Момичетата там имаха ли интерес към българската поп-музика, или естрада?

– Моделът на пеене и музициране се е променил и повечето искат да са Бионсе. Истината е, че главно чалга искаха, а към българска поп-музика много трудно проявяваха интерес. От школата сега ми останаха едни три свестни момиченца, с които от време на време се чуваме онлайн и това е.

– Гледаш ли родните музикални телевизии?

– Не, не ги гледам. Аз обичам “Нешънъл джиографик” и “Анимал планет”, а понякога гледам и новините, покрай Веселин Плачков. Той много обича да ги гледа и аз също се информирам – това е всичко, което гледам. Не си пускам музикални канали, а музика, която обичам да слушам, но напоследък слушам “Ало, ало слънчице” и “Арам Зам Зам”. Това са хитовете вкъщи, защото Екатерина не позволява друго. (Смее се.)

– С таткото на Екатерина сте заедно вече от пет години. Сигурно не ви е чужда мисълта за сватба?

– Засега не сме я планирали, защото чакаме Кати да порасне малко, за да є седи добре шаферската рокля. Като стане поне на пет и вече ще става за една хубава рокля, но наистина искам да е по-самостоятелна, защото на сватба с малко дете ще е много интересно… Всички читатели, които имат малки деца могат да се досетят за какво говоря.

– Малката прави ли много пакости и на кого от двама ви прилича повече?

– Кати е палаво дете и прави пакости постоянно – всеки ден. По мое мнение тя прилича на Веско изцяло – едно към едно.

– С Веселин опитвали ли са се да ви разделят с различни клюки, или интриги?

– Не, ние сме непоклатими и съм много щастлива, защото и той е страшно твърд, сериозен и спокоен, така че няма кой да постигне това. Невъзможно е да се разделим заради конкретни хора. Няма кой да застане до мен и да ми говори за него, както и на него за мен. Може би в началото имаше едни нелепи лелки, или разни каки, които искаха да бъдат велики и да го спасят от лапите на Мариана Попова, но те разбраха, че не могат да ми бъдат конкуренция. (Смее се.)

– Не е тайна, че мъжът до теб е много романтичен. Кой е най-хубавият комплимент, който ти е правил и писал ли е някога стих за теб?

– Комплиментите и милите думи от него са постоянно – не ги броя, защото те са ежедневие. Всеки ден не пропуска да ми каже: “Много си красива джуджи, много те обичам.” Комплимент е също така, че всяка сутрин той ми прави кафето и е много грижовен. Стих не ми е писал, но си спомням, когато участвахме в “Смени жената” и той ми беше написал едно страхотно емоционално писмо и това е момент, който няма да забравя. Аз съм по-изпълнителна и нямам много време за романтика, защото гледам децата, но песента ми “Аз съм любов” е посветена на него.

– Най-важният урок, който си научила в живота?

– Да бъдеш истински, да казваш истината и ако можеш да я изпееш.

Нашият гост

Певицата Мариана Попова притежава един от най-завладяващите гласове в родната музика. Едва 18-годишна тя става вокалистка на група “Кокомания”, с които работи в продължение на четири години. През 2001 заедно с Деси Добрева и Алекс Раева, Мариана печели конкурса за беквокалистки на “Ку-ку бенд”, но в последния момент решава да се откаже. С успешната си самостоятелна кариера тя доказа, че е направила правилния избор.

Първият є албум “New Religion” съдържа редица хитове, сред които е и песента “Let Me Cry”, с която тя представя страната ни на “Евровизия” през 2006-та година. Освен солови проекти, талантливата певица има и много популярни дуети, които са включени в дуетния є албум “Предай нататък”. През 2016 г. Мариана се запознава с известния актьор Веселин Плачков, а две години след това се ражда и дъщеря им Екатерина. Двамата вече репетират първия им общ спектакъл по текст на Здрава Каменова – “В някой друг живот”, премиерата на който се очаква през октомври.

Източник: Труд

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook