Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Големият Христо Кидиков попиля Борисов: Хората са на прага на мизерията, дори сиренето вече е лукс!
Големият Христо Кидиков попиля Борисов: Хората са на прага на мизерията

Големият Христо Кидиков попиля Борисов: Хората са на прага на мизерията, дори сиренето вече е лукс!

Певецът Христо Кидиков е отвратен от управлението на държавата ни, начело с Бойко Борисов, разбра Ко4!

„Цъкни вефа, да чуем Кидика как се дере“ – отдавна вече на този култов лаф не се смее обичаният наш певец Христо Кидиков. Който, въпреки огромния си позитивизъм признава, че е отвратен от политиците в държавата ни, начело с премиера Бойко Борисов.

Запътен към своите 75 години, Кидиков пет пери не дава дали ще се хареса на някого и говори това, което мисли – директно и без заобиколки. Той признава, че са го канали в политиката, но винаги категорично е отказвал.

„Политиката у нас, за жалост, е за хора без морал, без принципи, без сърца дори. Не сърце, а лоена топка трябва да имаш, за да докараш прекрасната ни страна до това бедствено положение.

Доказано е, че земите ни са сред най-плодородните в целия свят, а пустеят. Всичко е забравено, затънало, осиротяло. А хората?! Колко хора са на прага на мизерията, за колко хора обикновеното сирене се превърна в лукс. Нашите политици, господин премиерът и всички около него обаче това не го виждат. Или по-скоро се преструват, че не виждат, защото не ги касае, не ги докосва дори“, омерзен е Кидиков.

Според него, до момента в управлението всички партии и коалиции са гледали единствено своя си интерес. Уж си опонират, уж се плюят от трибуната, а после крадат и си поделят откраднатото. А за хората – колкото остане, ако остане, пише trud.bg.

„Гледам свои колеги, хора, които са работили с десетилетия – как оцеляват с мизерните пенсии. Но не само те. Колко земеделски работници, колко други трудови хора са отритнати и забравени от системата. Сякаш управниците ни искат и чакат да си отидем, за да не им тежим на плещите“, коментира Христо Кидиков.

Той се надява на пълна и категорична промяна в управлението на страната ни, което трябва да стане на 4 април. В противен случай кошмарът за България и българите ще продължи.

Кидиков признава, че финансовото му положение е зле и трудно се справя. Въпреки това не се отказал да търси помощи и сега наново кандидатствал за парична подкрепа. Oткaктo e нacтъпилa пaндeмиятa, певецът нямaл пoчти никaкви учacтия. Cлeдoвaтeлнo нямaл и дoхoди.

„Кaндидaтcтвaх и зa пoмoщ oт cъюзa нa музикaнтитe. Вeчe нaд пoлoвин гoдинa чaкaм дa пoлучa 4000 лeвa. Нo eдвa ли и тoвa щe ce cлучи. Труднo ce издържaм caмo c пeнcия. Тя нe e и виcoкa. Мнoгo e злe пoлoжeниeтo. Нo нe ce oплaквaм. Вaжнoтo e дa cъм здрaв“, cпoдeля oщe той. Плашел се обаче от мисълта, че можело никога да не доживее заветната финансова компенсация.

Кидиков е пенсионер от вече 10 години. Първоначалната му пенсия била 169 лева, а когато получил решението, изпаднал в шок и удивление. Оказало се, че съвсем не бил най-зле в цялата гилдия. Колегата му Мустафа Чаушев пък се пенсионирал с едва 135 лева. „Песимист съм. Както казват в Русия – има човек, има проблем, няма човек – няма проблем. Може би чакат да си отида…“, казва с разочарование певецът.

В края на тази година той е планирал да направи своя бенефис и да слезе окончателно от голямата сцена. Концертът би трябвало да се състои в НДК, но ако ситуацията с Ковид-19 отново се измени, Христо вероятно щял да отмени събитието и да го реализира чак догодина.

Източник: Магазина за Новини

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?