img
Home / СВЯТ / Медицинска сестра публикува фиша от заплатата си и шокира всички (СНИМКА)

Медицинска сестра публикува фиша от заплатата си и шокира всички (СНИМКА)

/
/
/
1345 Views
loading...

Ирландска медицинска сестра публикува пост в Туитър, който бе разпространен от десетки потребители по целия свят.

В него тя споделя снимка на фиша за заплатата си, показвайки колко точно е възнаграждението й за тежка и усърдна работа и дежурства.

Джоана Хики разпространява снимката покрай продължаващия спор увеличение на заплатите между Ирландската организация за медицински сестри и акушерки (INMO) и правителството.

От фиша на Джоана става ясно, че за две седмици нейното нетно заплащане е 1,120.80 евро (£ 1,000.24), което според потребителите е направо „шокиращо“. В коментарите си под поста Джоана пояснява, че ако работи няколко уикенда или нощни смени далече от детето и съпруга си, може да спечели допълнително € 100 (£ 89.24).

Медицинската сестра се вбесила след изказване на член от правителството, който твърдял, че колежките й от бранша получават около 57 000 евро годишно.

„Работата ми е изключително тежка и натоварена, работя с хора, получили тежки травми, сепсиси или с нестабилна хемодинамика, подавам кислород, участвам в спасяването им. Често работя и неща, които не са вписани в длъжностната ми характеристика“, разкрива младата жена и добавя, че й се налага да работи допълнително. Обикновено започва работа около 07:45 ч. и свършва в 20:45 ч.

Постът на медицинската сестра предизвика десетки коментари на хора, които й изпращат подкрепата си и пишат, че се възхищават на това, което прави.

Източник: www.blitz.bg

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!