Горещи новини

Муки изхарчи наследството на Стояна

Муки изхарчи наследството на Стояна

Спестяванията, които покойната Стоянка Мутафова завеща на единствената си дъщеря Мария Грубешлиева-Муки, явно са на привършване.

В последно време щерката на комедийната легенда е започнала по-добре да си прави сметката, защото парите в банката се топели, а разходите се множели. Муки вече се въздържала от излишни харчове, а наскоро ѝ се наложило да си купи нова пералня и била удивена от високите цени на битовата техника в търговските вериги. Оказало се, че Грубешлиева не можела да си позволи да плати уреда кеш и го взела на лизинг. Сумата от 1200 лева щяла да плаща цяла година.

„Старата машина се развали и много исках да я поправят, защото имам сантимент към нея заради майка ми. Уви обаче, ремонтът се оказа невъзможен. От мола си взех на изплащане голяма нова пералня, в която ще кисна и олекотените си завивки – нещо, което не можех да правя в предишната. Лизинговите ми вноски са по 100 лева на месец“, сподели Муки.

Откакто живее сама, щерката на легендарната Стоянка Мутафова се е научила да прави по-добър разчет на финансите си, за да не го докара до просешка тояга. Преди години тя обичаше да се глези със скъпи разкрасителни процедури и почти всеки ден посещаваше салони за красота. Мария е и запалена по модата и често си купуваше лъскави придобивки, но шопинга по бутиците вече е свела до минимум.

Муки се издържа благодарение на наема на апартамент в „Лозенец“, който приживе майка ѝ купила и ѝ оставила като наследство. Жилището е различно от това, в което комедийната легенда до последно живя, и в момента е обитавано от щерка ѝ. Ако нямала този доход, едва ли Мария щяла да успява да свързва двата края, защото пенсията ѝ е социална и е едва 180 лева, ожали се преди време самата тя.

Причината сумата да е толкова ниска е, че Муки нямала необходимия трудов стаж, за да бъде пенсионирана дори с минималния размер. От началото на годината Грубешлиева вече не била толкова самотна, защото дружала със свой по-млад съсед. Галантният Борян бил със 7 години по-малък от нея, познавали се отдавна, но едва наскоро се преоткрили.

64-годишният съсед на Муки започнал първо да ѝ помага с битовите проблеми, изявявал желание да ѝ пазарува, извеждал я на разходки и я изслушвал търпеливо. Тя се впечатлила от любезното му отношение и загриженост и не ѝ трябвало много време, за да осъзнае, че всъщност е мъжът за нея. Той също отворил сърцето си за щерката на Мутафова. „Разбираме се перфектно, много го бива в кухнята“, хвали мъжа до себе си Муки.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Муки изхарчи наследството на Стояна"

Какво мислите?