Home » БЪЛГАРИЯ » Най-богатият българин в САЩ се прибра у нас, отмаря в Родопите
Най-богатият българин в САЩ се прибра у нас

Най-богатият българин в САЩ се прибра у нас, отмаря в Родопите

Най-богатият българин зад океана – Шефкет Чападжиев, се завърна в родината. Бизнесменът избра да почива в Родопите, научи КОЧ.

Въпреки че е милионер, Чападжиев не отмаря в най-тузарските курорти в България. Бизнесменът иска да опознае родината си, която напуска едва 24-годишен.

Чападжиев от сутрин до вечер обикаля из красотите на най-обширната планина у нас. Една от спирките на милионера бе язовир „Доспат“. Всяка година развиващият успешен бизнес в Америка родопчанин се завръща за 3 седмици в родината.

Чападжиев е в България с човека, с когото напускат страната ни преди повече от 55 години – Хамид Русев. Двамата бягат през Гърция, а оттам се качват на кораб, който ги отвежда в Ню Йорк.

Компанията на Шефкет по време на излетите му прави бившият собственик на телевизия БиАйТи Павел Вълнев. Двамата са много близки приятели. Имат и обща съдба. И Павел, и Чападжиев са емигранти, пробвали късмета си зад океана.

„За мен беше удоволствие да се срещна с моите приятели Чападжиев и Хамид Русев на любимото ми място на земята“, похвали се бившият медиен бос.

Чападжиев е собственик на една от най-големите полиграфически фабрики в САЩ. Милионерът притежава имоти в Чикаго, Ню Йорк, Флорида, Еквадор. Държи много апартаменти и хотели в най-скъпите части на Америка. Известен е като първия българин, който е платил огромна сума, за да лети в Космоса. В началото тази година Чападжиев дари 1 милион долара за обновление на болницата в родния му град Мадан.

Източник: bgdnes

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?