img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Невероятната японска диета, с която ще бъдете във форма точно за празниците

Невероятната японска диета, с която ще бъдете във форма точно за празниците

/
/
/
441 Views

Всеки ден милиони хора по света си задават въпроса как да смъкнат излишните килограми, за да добият перфектната фигура. Много от тях разчитат на физически упражнения и дори пластични операции. По-голяма част обаче избират диетите.

В този ред на мисли не е изненада, че съществуват всевъзможни хранителни режими. Някои от тях са доста популярни, докато други са по-скоро екзотични. В последно време обаче все повече се говори за японската диета.

Всъщност, тя не е нищо сложно и екзотично и много хора по света вече оценяват нейната ефективност.

Японската диета включва доста сериозни ограничения. На първо място, храната се приема три пъти на ден без допълнителни закуски, а количеството въглехидрати се намалява до максимум.

Основата на японската диета са протеините. Яйца, пилешко, пуешко и заешко месо, нискомаслено телешко, риба и морски дарове са разрешени. Също така се изисква използването на нискомаслени млечни продукти: извара, кисело мляко, нисколаслено кисело мляко. Млечните продукти трябва да бъдат с масленост от 2-5%.

При едно хранене трябва да приемате протеинова храна по около 150-200 грама. Месото и рибата е най-добре да са задушени или печени, но са разрешени всички методи на готвене, с изключение на печене в масло.

Вторият компонент на диетата – растителни продукти, трябва да са богати на фибри. Към част от протеиновите храни задължително се добавя част от зеленчуци или плодове. Зеленчуците се препоръчва да са сезонни. Най-добре е да се консумират сурови или на скара.

Третият важен детайл е режимът на пиене. Тъй като диетата е богата на протеини и фибри, тялото ще се нуждае от много вода. Следователно е необходимо да се следва режимът на пиене. Що се отнася до напитките, няма специални ограничения – можете да пиете чай, кафе и дори да си поръчате чаша сухо червено вино на вечеря. Разбира се, не трябва да има захар в напитките.

Напълно се откажете по време на диетата от всички продукти като сладки, преработени зърнени храни, картофи и банани. Също така са забранени всички други храни с високо съдържание на въглехидрати.

Японската диета трябва да се следва в продължение на две седмици и да се повтаря не повече от два пъти годишно. След две седмици можете да загубите 4-8 килограма, както и да подобрите здравето си и да подобрите метаболизма.

Тъй като диетата предполага сериозни ограничения и храни с високо съдържание на протеини, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете – при някои заболявания японската диета е противопоказана.

Здравето

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook