Home » ЗА ДАМИТЕ » Невероятната японска диета, с която ще бъдете във форма точно за празниците
Невероятната японска диета, с която ще бъдете във форма точно за празниците
Невероятната японска диета, с която ще бъдете във форма точно за празниците

Невероятната японска диета, с която ще бъдете във форма точно за празниците

Всеки ден милиони хора по света си задават въпроса как да смъкнат излишните килограми, за да добият перфектната фигура. Много от тях разчитат на физически упражнения и дори пластични операции. По-голяма част обаче избират диетите.

В този ред на мисли не е изненада, че съществуват всевъзможни хранителни режими. Някои от тях са доста популярни, докато други са по-скоро екзотични. В последно време обаче все повече се говори за японската диета.

Всъщност, тя не е нищо сложно и екзотично и много хора по света вече оценяват нейната ефективност.

Японската диета включва доста сериозни ограничения. На първо място, храната се приема три пъти на ден без допълнителни закуски, а количеството въглехидрати се намалява до максимум.

Основата на японската диета са протеините. Яйца, пилешко, пуешко и заешко месо, нискомаслено телешко, риба и морски дарове са разрешени. Също така се изисква използването на нискомаслени млечни продукти: извара, кисело мляко, нисколаслено кисело мляко. Млечните продукти трябва да бъдат с масленост от 2-5%.

При едно хранене трябва да приемате протеинова храна по около 150-200 грама. Месото и рибата е най-добре да са задушени или печени, но са разрешени всички методи на готвене, с изключение на печене в масло.

Вторият компонент на диетата – растителни продукти, трябва да са богати на фибри. Към част от протеиновите храни задължително се добавя част от зеленчуци или плодове. Зеленчуците се препоръчва да са сезонни. Най-добре е да се консумират сурови или на скара.

Третият важен детайл е режимът на пиене. Тъй като диетата е богата на протеини и фибри, тялото ще се нуждае от много вода. Следователно е необходимо да се следва режимът на пиене. Що се отнася до напитките, няма специални ограничения – можете да пиете чай, кафе и дори да си поръчате чаша сухо червено вино на вечеря. Разбира се, не трябва да има захар в напитките.

Напълно се откажете по време на диетата от всички продукти като сладки, преработени зърнени храни, картофи и банани. Също така са забранени всички други храни с високо съдържание на въглехидрати.

Японската диета трябва да се следва в продължение на две седмици и да се повтаря не повече от два пъти годишно. След две седмици можете да загубите 4-8 килограма, както и да подобрите здравето си и да подобрите метаболизма.

Тъй като диетата предполага сериозни ограничения и храни с високо съдържание на протеини, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете – при някои заболявания японската диета е противопоказана.

Здравето

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?