Горещи новини

Неочаквани новини около мистериозно изчезналата 17-г. Ивана от Дупница

Neochakvani novini okolo Ivana ot Dypnica

Държавната агенция за закрила на детето е извършила проверка в учебното заведение, в което се е обучавала изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева от Дупница.

В отговора на отправеното по този случай питане се сочи, че са проведени разговори с членове на персонала на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии. Разговори е имало с ученици и представители на местните институции. Разгледана е училищната документация.

Осъществено е анкетно проучване за проявите и формите на агресия и насилие в училище сред съучениците на Ивана, уточнява „Фокус“.

Установено е, че през последните месеци са забелязани резки промени в поведението и във външния вид на ученичката, оценени като необичайни от страна на педагогическите специалисти, за които не са били информирани органите за закрила на детето – с цел цялостно проучване и оценка за риска за момичето, консултиране и подкрепа за семейството.

Съучениците на Ивана са споделили пред експертите, че интересът към случая и интерпретациите в някои журналистически публикации са провокирали агресивни коментари, включително заплахи за саморазправа в социалните мрежи.

Във връзка с това, Държавната агенция за закрила на детето призовава за етично отразяване на проблема, с внимание и чувствителност към всички заинтересовани страни.

Събраните данни от проверката се обработват в аналитичен доклад. След това обобщените резултати, включително и пропуските, ще бъдат сведени до знанието на училището, Регионално управление на образованието – Кюстендил и администрацията на Община Дупница.

Припомняме, че 17-годишната Ивана е в неизвестност от 22 февруари. След като премина през няколко етапа издирването на терен е прекратено, но продължава чрез различни способи.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Неочаквани новини около мистериозно изчезналата 17-г. Ивана от Дупница"

Какво мислите?