Home » КЛЮКАРНИК » Неочаквано: Мая Илиева заби последния пирон в ковчега на ВИС-2! (виж тук)
Неочаквано Мая Илиева заби последния пирон в ковчега на ВИС-2! (виж тук)
Неочаквано Мая Илиева заби последния пирон в ковчега на ВИС-2! (виж тук)

Неочаквано: Мая Илиева заби последния пирон в ковчега на ВИС-2! (виж тук)

Мая Илиева продаде „ВАИ холдинг“ на вдовицата на Маймуняка!

Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги Илиев – Главния Мая Илиева. След серия разпродажби на имоти и закриване на фирми Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в миналото групировка. Която тя наследи след убийството на съпруга си, като продаде прочутата марка „ВАИ холдинг“.

Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка, пише „България Днес“. Купувач на холдинга е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров – Маймуняка.

Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като зам. шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова.

Чаровната дама вече 16 години управлява успешно и развива легалния бизнес на Маймуняка, за да се стигне и до придобиването на „ВАИ холдинг“. Тя е собственик на плажове в Созопол, Поморие и Слънчев бряг, единият от които е Какао бийч.

Емблематичното дружество „ВАИ холдинг“ е пряк наследник на скандалната застрахователна компания ВИС-2.

Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалистите. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая.

Вдовицата на Илиев продължи да върти многомилионния бизнес на групировката. Без много шум, с помощта на доверени помощници, управлява десетките фирми от елитния си фризьорски салон в центъра на София.

Говори се, че Мая и новият й приятел смятат да се заселят в Париж. И затова е започнала да разпределя богатството. Част от него е отишло при сестрата на Илиеви – Мариана и дъщерята на Васил – Ивона. Закрива и част от фирмите, сред които е и „ВАИ Холдинг“.

Вместо него регистрира ново дружество със същото име, което от своя страна е собственик на три дъщерни фирми – „ВаиДО 17“, „ВаиСМ“ и „ВНЛ 17“. На 28 септември тази година продава новосъздадения холдинг срещу едва 10 000 лева на Надя Иванова.

В замяна на дребната сума тя придобива дружество с активи за стотици хиляди левове и солиден бизнес с ресторанти и счетоводни услуги.

За Надя остава и „ВНЛ 17“ срещу 50 000 лева тя става собственик на дружество с бизнес и пари по сметките, оценявани на над 1,2 милиона лева – става ясно от финансовия отчет.

Другите две дъщерни фирми Мая си ги запазва. Запазва за себе си и фирма „Съни Сенд“, чрез която тя е собственик на три хотела в курорта Златни пясъци.

Източник: www.kliuki.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?