img
Home / БЪЛГАРИЯ / Нинова вика спешно щаба заради Мая Манолова

Нинова вика спешно щаба заради Мая Манолова

/
/
/
279 Views

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обмисля спешно свикване на предизборния щаб най-късно в почивния понеделник заради раздора, настъпил в последните 24 часа между партията и кандидата за кмет Мая Манолова, подкрепен от Столетницата за София, научи ko4.

В ранния следобед в събота телефоните на Нинова и нейните заместници са прегрели от обаждания на членове на пленума с искане БСП в София да се събере на нова конференция или направо пленумът да реши да промени решението на Градския червен съвет с една точка – смяна на претедента за столичен градоначалник.

Повод за екстремното напрежение в червената централа стана задочният раздор между Манолова и зам.-шефа на левицата Драгомир Стойнев. В петък в телевизионен ефир той обяви, че без гласовете на БСП тя не може да пребори Йорданка Фандъкова от ГЕРБ за кмет, а бившата омбудсманка му отвърна днес, че не е кандидат на нито една партия и призова „своите“, ако смятат да водят битка с управляващите, да си издигнат свой претендент за вота, а не да ползват нейното име.

Коментарите и на симпатизанти на Столетницата не са в полза на Манолова, освен острите критики след нейното изказване, изразени от членове на Националния съвет.

Според твърдото ляво крило на партията, Манолова няма да се съобрази с нито една точка от предизборната платформа на червените нито по време на кампанията си, нито в случай, че стане кмет. Основната договорка между нея и „Позитано“ 20 бе именно тя да прокара много от ключовите БСП-предложения за столицата в своите публични изяви и в конкретните си намерения за София, изброени точка по точка.

Крайният срок за регистрация на кандидатите за кметове и листите за общински съветници изтича в ЦИК на 24 септември (вторник).

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook