Home » КЛЮКАРНИК » Нови здравословни проблеми налегнаха Жорж Ганчев – политикът едва се движи
Нови здравословни проблеми налегнаха Жорж Ганчев

Нови здравословни проблеми налегнаха Жорж Ганчев – политикът едва се движи

„Закъсах го с краката. Не мога да ходя както преди и по-трудно се придвижвам. Болят ме, но се държа“. Това заяви пред столичен всекидневник Жорж Ганчев. 79-годишният политик и водещ на свое предаване по една от кабелните телевизии прекарва повече време вкъщи и посреща гости, възстановявайки се след инфаркт, научи ko4.

„Викинга се крепи! Така ми викаха през 1957 г. в спортната рота. Хората с кауза винаги оцеляват“, разказа още пред вестника неуморният Жорж. И допълва, че в свободното си време обича да чете руския романист Иван Тургенев, автор на „Записки на ловеца“, „Рудин“ и „Дворянско гнездо“. „Да те разплаче тоя човек“, радва се на писателя българският му колега.

На 29 август Жорж ще празнува, живот и здраве, 80-годишен юбилей. „Още е твърде далеч, не мисля дали и как точно ще го отбележа. Има време“, лаконичен бе Ганчев.

За да се възстанови напълно от прекарания инфаркт, шампионът на България по фехтовка спазва строг здравословен режим на хранене, включващ основно плодове и зеленчуци. „Похапвам и пилешко месо, но по-рядко“, споделя Жорж. И добавя: „Усещам, че все по-бързо енергията ми се изплъзва, затова гледам да почивам повече и да се радвам на живота“, казва авторът на култовата реплика „Не ме гледай умно, българино“.

Въпреки здравословните си проблеми Ганчев не губи волята си за живот и продължава да работи упорито. През свободното си време той се отдава и на изкуство, като свири на китара и пее. „Не съм загърбил хобито си, още свиря и пея, когато не записвам шоуто си“, казва основателят на Българския бизнес блок.

Ганчев седми месец се възстановява след спешна операция на 19 декември. Тогава Викинга се почувствал зле, едва говорел и трудно се движел. Двама видни професори провели сложна интервенция, при която му поставили още един електрод до сърцето, който да му дава повече енергия.

Миналото лято масивен инфаркт покоси Ганчев в центъра на столицата. Тогава лекари му поставиха иновативен пейсмейкър и три електрода, които да балансират сърдечния му ритъм.

pik.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?