Обзавеждат резиденциите на властта с климатици за 50 бона

Rezidenciite s klimatici za 50 bona

Министерският съвет е пуснал обществена поръчка за подмяна на климатиците в резиденциите на властта точно на прага на лятото.

От изискванията става ясно, че с нови охладителни тела за горещия сезон ще се сдобият резиденция „Бояна“, където живее президентът Румен Радев заедно с жена си Десислава, резиденция „Евксиноград“ край Варна, където целият политически елит летува всяка година, както и почивната база в Шабла, отново ползвана за отмора от представителите на властта. За комфорта на първенците в държавата ще бъдат похарчени 50 хиляди лева.

От обществената поръчка се разбира още, че в резиденция „Бояна“ ще бъдат монтирани общо 7 климатика. Всички те ще са последен технологичен писък и е задължително да бъдат инвенторни, което означава, че ще пестят ток, ще работят почти безшумно и ще имат куп интелигентни функции, сред които и сензор, който лови движенията на хората в стаята.

Не се знае точно в кои помещения, обитавани от Румен Радев и жена му, охладителните тела ще бъдат подменени. Те се ширят в правителствената вила „Калина“, простираща се на над 400 квадратни метра, вече втори мандат. Наскоро имаха и други битови проблеми – покривът на пералното им помещение протече, но бързо бе ремонтиран.

В лятната резиденция на власттаЕвксиноград“ са предвидени за монтаж пък общо 22 климатика, които ще бъдат разпределени в хотелските стаи и във ВИП бунгалата. Президентът Радев и жена му обичайно отмарят там през август, като отсядат в прословутото „Слънчево бунгало“, чиято цена е 800 лева на нощ. Там навремето, докато бе премиер, редовно релаксираше и Бойко Борисов за по седмица годишно.

Култовото бунгало е строено по идея на Людмила Живкова за самия Тодор Живков и е ползвано от всички висшестоящи политици от времената на социализма до днес.

В резиденцията в Шабла, където редовно през летните месеци срещу заплащане си почиват и бивши представители на политическата класа, ще бъдат сложени 7 модерни климатика. Те обаче няма да бъдат за всяка стая или апартамент на територията на комплекса. Някои ще бъдат монтирани в ресторанта за общия комфорт на гостите.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Обзавеждат резиденциите на властта с климатици за 50 бона"

Какво мислите?