Отличен домашен тор, който ще удвои вашата реколта от домати. Ще раздавате на съседите

Domashen tor za domati

Ако досега не сте имали голям успех в отглеждането на домати, не се отчайвайте. От Ko4 имаме рецепта за универсален тор, който ще ви осигури богата реколта и същевременно предпазва растенията от болести.

Можете също да използвате това средство за патладжани, чушки и краставици.

Разтворете 1-1,5 г борна киселина в чаша гореща вода. Добавете щипка калиев перманганат. Правилно приготвеният разтвор трябва да е с тъмнорозов цвят. Калиевият перманганат помага на растенията да се противопоставят на различни заболявания, а борната киселина стимулира растежа на зеленчуците.

Добавете чаша мляко. Благодарение на него разтворът се задържа по-дълго по листата на доматите. Необходими са ви и 60 капки йод, а последната съставка е 1 ч. л. карбамид, който укрепва листата и им придава интензивен цвят.

Смесете всички съставки и разредете с 10 литра вода. Най-добрият начин за нанасяне е със спрей бутилка директно върху листата. Тази процедура трябва да се извършва поне 3 пъти през сезона, но можете да пръскате веднъж на всеки 10 дни.

Напръскайте всички листа много добре. Торът е подходящ и за оранжерийни култури. Опитайте и ще видите промяната след 1 седмица. Цветовете ще бъдат по-големи, а листата – красиво зелени.

Използвайте този универсален тор за домати и се радвайте на богата реколта!

Източник: Букварче

Твоят коментар

Be the first to comment on "Отличен домашен тор, който ще удвои вашата реколта от домати. Ще раздавате на съседите"

Какво мислите?